Hygiënemaatregelen van belang om verspreiding coronavirus tegen te gaan

Geplaatst op: 9 Maart 2020

Goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op advies van het RIVM wordt sinds maandagavond 9 maart 2020 ook opgeroepen om geen handen te schudden.

Binnen Pieter van Foreest volgen we de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk te voorkomen. De focus ligt hierbij op preventie. Hygiëne en alert zijn op het optreden van gezondheidsklachten is hierbij enorm belangrijk. 

Actuele informatie is beschikbaar via: https://www.rivm.nl/coronavirus

Hygiëne richtlijnen RIVM

- Was je handen regelmatig en doe dit minimaal 30 seconden *
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog *    
- Gebruik papieren zakdoekjes  *
- Geen handen schudden

Een verzoek vanuit Pieter van Foreest 
- houd sociale afstand bij verkoudheid, hoesten, niezen (geen kus op de wang e.d.) 
- was de handen bij binnenkomst en bij vertrek 

Rijksoverheid Informatiekaart voorkomen verspreiding Corona

* Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Noord-Brabant

Sinds vrijdag 6 maart gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt ze gevraagd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ze kunnen contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep blijft de komende zeven dagen gelden, tot en met maandag 16 maart. 

Rest van Nederland

Voor inwoners van de rest van Nederland blijft de oproep gelden om thuis te blijven bij verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius, wanneer je contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus of wanneer je in een gebied bent geweest waar veel patiënten zijn met het nieuwe coronavirus. Bij milde klachten hoeft de huisarts niet gebeld te worden, omdat het een gewone verkoudheid kan zijn. Advies is om thuis uit te zieken en te zorgen dat je anderen niet besmet. Als de klachten erger worden, neem dan telefonisch contact op met de huisarts.