Op bezoek bij één van de locaties van Pieter van Foreest

Geplaatst op: 24 December 2021

Bezoek is mogelijk passend bij de lokale situatie

De landelijke maatregelen zijn weer aangescherpt. Nederland is sinds zondag 19 december 2021 weer in lockdown en aangegeven is dat dit duurt tot ten minste 14 januari 2022. Bij Pieter van Foreest is bezoek in iedere fase mogelijk. Dat was zo en dat blijft zo. Hierbij gelden de richtlijnen passend bij de lokale situatie. Wel zijn de richtlijnen aangepast aan de hand van de landelijke richtlijnen. Dat betekent dat indien er geen besmetting is, nu geldt maximaal 2 bezoekers per dag. (net als thuis). Heeft u klachten? Blijf dan alstublieft thuis. Lees verder.  

Mondneusmasker  & algemene richtlijnen

Al eerder tijdens de persconferentie van dinsdag 2 november 2021 werd aangegeven dat de mondneusmaskers vanaf 6 november verplicht zijn in gebouwen waar een toegangsbewijs niet verplicht is o.a. openbare gebouwen, winkels, ziekenhuizen en zorginstellingen. Dus ook binnen de locaties van Pieter van Foreest. We vragen bezoekers om zelf zorg te dragen voor een mondneusmasker. Daarnaast vragen we u om de sociale afstand te waarborgen. Uiteraard blijven we ook de handhygiëne benadrukken en vragen we iedereen om zich te houden aan de huisregels en richtlijnen passend bij de lokale situatie, waarbij bezoek in iedere fase mogelijk is. Heeft u klachten? Blijf dan alstublieft thuis. 

Op bezoek bij een naaste 

als er geen (verdenking op) besmetting is (fase wit)

 • Bezoek is mogelijk passend bij de lokale situatie 
  diverse locaties werken passend bij de lokale situatie met een afsprakensysteem (SuperSaas). Houd u hier rekening mee aub. 
 • Heeft u klachten? Blijf alstublieft thuis
 • Was/desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek 
 • Het dragen van een (eigen) mondneusmasker is verplicht 
 • Houd sociale afstand (1,5 meter) 
 • Vermijd drukke plaatsen
 • Volg instructies (zorg)personeel
 • Volg de richtlijnen passend bij de lokale situatie
  een lokale situatie kan wijzigen i.v.m. (mogelijke) besmettingen. Hierbij gelden dan de daarbij horende richtlijnen/huisregels. 

Huisregels/richtlijnen passend bij de lokale situatie

Er zijn 5 mogelijke situaties/fases
Bezoek is mogelijk in iedere fase. Dat was zo en dat blijft zo. Indien er sprake is van een (mogelijke) besmetting, gelden er net als thuis regels over quarantaine. Er geldt dan op de betreffende kamer/afdeling een tijdelijke (preventieve) quarantaine,. Hierbij proberen wij de quarantaine altijd zo klein mogelijk te houden: een kamer of afdeling, passend bij de lokale situatie. Passend bij deze lokale situatie horen de daarbij behorende richtlijnen/huisregels

Het gaat om de volgende 5 situaties:

Coronatoegangsbewijs nodig binnen Pieter van Foreest?

Voor de toegang tot de (zorg)locaties van Pieter van Foreest is op dit moment geen coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Wel dienen we ons te houden aan 1,5 meter sociale afstand en gezien de huidige ontwikkelingen is het dragen van een mondneusmasker weer verplicht. Indien de landelijke richtlijnen wijzigen inzake het coronatoegangsbewijs, dan geldt dit uiteraard ook voor Pieter van Foreest. Wij houden u op de hoogte.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19