Vaccinatie verzorgingshuiscliënten (Moderna Vaccin) start vanaf 19 februari

Geplaatst op: 16 Februari 2021

 

Vaccinatie verzorgingshuisbewoners
Afgelopen weken is aan alle verzorgingshuiscliënten en/of diens wettelijk vertegenwoordiger een informatiebrief met toestemmingsformulier en uitleg over het Moderna vaccin overhandigd. Middels het toestemmingsformulier hebben de verzorgingshuiscliënten aan kunnen geven of zij gevaccineerd willen worden met het Moderna vaccin tegen COVID-19.  

 

Vaccinatie start a.s. vrijdag 
Pieter van Foreest heeft in samenwerking met de ZEL (overkoepelend orgaan van de huisartsen in de regio) het mogelijk gemaakt om de verzorgingshuiscliënten in hun eigen locatie te vaccineren. Verzorgingshuiscliënten vallen namelijk onder de medische verantwoordelijkheid van hun huisarts. De ZEL heeft samen met ons een planning gemaakt.  A.s. vrijdag 19 februari wordt gestart met het vaccineren van de eerste cliënten die toestemming hiervoor hebben gegeven middels het toestemmingsformulier. De planning is als volgt (*let op deze kan wijzigen):  

 

Delft:

  • Vrijdag 19 februari Lindenhof
  • Dinsdag 23 februari Die Buytenweye
  • Woensdag 24 februari Delfshove
     

Westland:

  • Dinsdag 23 februari Sonnevanck
  • Woensdag 24 februari De Terwebloem (verschuift mogelijk naar vrijdag 26/2)
  • Woensdag 24 februari De Opmaat
  • Woensdag 24 februari Duinhof

 

Geen vaccinatie bij postieve COVID test 
De eigen huisarts heeft vooraf gecontroleerd of de vaccinatie geplaatst kan worden bij een cliënt. Indien er een reden is waarom er nu nog niet gevaccineerd kan worden (bijvoorbeeld bij een positieve COVID test), dan kan er op een later moment alsnog gevaccineerd worden door de eigen huisarts. Dit wordt nauwkeurig bijgehouden door de huisarts en de zorg. Vaccinatie vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van de huisarts. Zij verzorgen de vaccinatie samen met de mobiele vaccinatieteams.