Vaccineren verpleeghuis EN verzorgingshuis cliënten gewoon in de locaties van Pieter van Foreest

Geplaatst op: 28 Januari 2021

Wat is er in deze week veel geraliseerd!  

Vaccinatie verpleeghuiscliënten

Deze week zijn alle verpleeghuiscliënten die hiervoor / of waarvoor hun wettelijk vertegenwoordiger/eerste contactpersoon schriftelijk toestemming hebben gegeven, en waarbij vaccineren mogelijk was, gevaccineerd tegen Covid. De vaccinatiebereidheid is groot. We willen de contactpersonen die het betreft hartelijk danken voor de snelle reactie met het retourneren van de toestemmingsformulieren. Mede dankzij u kunnen we de vaccinaties zo snel organiseren. 

Vaccinatie verzorgingshuiscliënten in samenwerking met huisartsen

Ook met het vaccineren van de verzorgingshuiscliënten hebben we al een start kunnen maken. Met trots melden we u dat we in samenwerking met de huisartsen in de regio het mogelijk maken om ook de verzorgingshuiscliënten op de locaties zelf te vaccineren. De allereerste cliënten worden zelfs deze week al gevaccineerd en ook de andere verzorgingshuiscliënten volgen uiteraard snel. Ook voor de verzorgingshuizen en voor de mensen thuis geldt de vraag om eventuele toestemmingsformulieren svp spoedig te tekenen en te retourneren. Voor de verzorgingshuiscliënten wordt dit in samenwerking met de huisartsen door Pieter van Foreest georganiseerd. Voor de mensen thuis gaat dit via de huisarts. Deze week/begin volgende week ontvangen de verzorgingshuiscliënten een envelop met informatie over het vaccin. De huisarts zorgt voor de informatie aan de thuiswonende cliënten.  

Trots op de teams

Dat we  het vaccineren kunnen realiseren is door de inzet van enorm veel enthousiaste en betrokken collega's. Niet alleen een werkgroep die het e.e.a. coördineert, maar ook de zes vaccinatieteams en alle collega's op de locatie en de ondersteunende collega's. Wat zijn we trots en ook dankbaar dat we zulke toppers bij Pieter van Foreest hebben werken.

We gaan door

Naast het vaccineren gaat de reguliere zorg en ondersteuning natuurlijk ook gewoon door. De zorg thuis en op de locaties, het hulp bij het huishouden, de ontmoetingscentra, de behandelingen via pieters behandelpraktijk, Strandgoed Logies & Respijt, de activiteiten voor zover mogelijk en de collega's die ondersteunen, noem maar op. We doen er met elkaar alles aan om er ondanks de corona en de verscherpte lockdown toch mooie momenten van te maken voor de cliënten en onszelf. We proberen te blijven genieten van de kleine geluksmomenten in het leven. 

Houd u aan de richtlijnen en blijf elkaar steunen, zeker in deze moeilijke tijden. 

Samen staan we sterk!