Vanaf a.s. maandag GGD vaccinatielocatie in s-Gravenzande

Geplaatst op: 12 Februari 2021

 

Maandag 15 februari opent GGD Haaglanden een vaccinatielocatie in het Zalencentrum De Brug aan de Koningin Julianaweg 61 in 's-Gravenzande.

Dit is de derde vaccinatielocatie in regio Haaglanden; GGD Haaglanden heeft nu drie vaccinatielocaties: 

  • Vaccinatielocatie bij het ADO Den Haag / Cars Jeans Stadion (sinds 11 januari)
  • Vaccinatielocatie Sportlaan in Den Haag (sinds 8 februari).
  • Vaccinatielocatie Zalencentrum De Brug in 's-Gravenzande (vanaf 15 februari) 

Op de locatie in ’s-Gravenzande wordt in de eerste week gestart met het vaccineren van de medewerkers werkzaam in de langdurige zorg. Daarna zullen we op deze locatie ook de mobiele, thuiswonende ouderen van 80 jaar en ouder gaan vaccineren tegen COVID-19. In de loop van de tijd worden meer doelgroepen gevaccineerd op de locatie.

Aantal bezoekers per dag

De GGD start het vaccineren van ongeveer 400 personen per dag op deze locatie. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er meer personen per dag gevaccineerd. De locatie aan de Koningin Julianaweg is op termijn geschikt voor circa 800 vaccinaties per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. Uitgenodigde ouderen mogen wanneer zij dat willen een begeleider mee (naar binnen) nemen. GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op coronavaccinatie.nl(externe link) staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie.

Openingstijden

De vaccinatielocatie is in eerste instantie open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden uitgebreid als we meer mensen per dag kunnen gaan vaccineren. Het personeel is eerder aanwezig. De vaccinatielocatie is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Er kan gratis geparkeerd worden op het aangrenzende parkeerterrein (circa 40 plekken) voor het zalencentrum De Brug en in de omgeving. De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators, ook zijn er rolstoelen op de locatie beschikbaar.

Vaccinatie bij de GGD

Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene – op basis van beschikbaarheid - zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat, dat kan bijvoorbeeld ook een vaccinatielocatie in Hollands Midden, Rotterdam of Kennemerland zijn.

Meer informatie

Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar of coronavaccinatie.nl. Specifieke informatie over het vaccineren bij GGD Haaglanden staat op ggdhaaglanden.nl/coronavaccinatie.

 

BRON: ggdhaaglanden.nl/coronavaccinatie.