Een belangrijk onderdeel van Pieters Kamerhuis is Pieters Tuin. Het visitekaartje van Pieters Kamerhuis. De eerste indruk, de blikvanger, een plek om samen te zijn. Een plek waar Pieters Kamerhuis en de buurt samenkomen. Om te tuinieren, te bewegen en te eten. Ontmoeten en samen doen is daarbij het sleutelwoord. 

Pieters Tuin is onderdeel van het project Grijs, Groen & Gelukkig van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid). IVN wil landelijk tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Zo ook bij Pieters Kamerhuis. Dit doen we bijvoorbeeld met Pieters Tuin  en door een natuurrijk activiteitenprogramma op te stellen. Samen met de hulp van bewoners, medewerkers, vrijwilligers, omwonenden en partijen uit de buurt.

Partners

Ons doel is samen met externe partners een inspirerende plek voor de hele buurt te realiseren met tal van natuurlijke en groene activiteiten die bewoners en organisaties in de buurt samenbrengen. Graag nodigen wij u uit om mee te denken over hoe wij samen vorm kunnen geven aan Pieters Tuin. Wat kan Pieters Tuin voor u betekenen? Hoe kunnen we de tuin een plek maken voor de hele buurt? Kortom: op welke manier kunt u ook iets hebben aan Pieters Tuin? Hier willen we het samen met u over hebben. Interesse? Neem dan contact op met Projectleider Jeanette de Groot via 06 - 33 65 04 02 of j.de.groot@pietervanforeest.nl.

Vrijwilligers

Samen met bewoners, medewerkers, vrijwilligers, omwonenden en partijen uit de buurt gaan we een geheel nieuwe tuin opzetten. Een tuin waar je naar hartenlust kunt (moes)tuinieren, van de vogels kunt genieten, een lekker kopje koffie kunt drinken of een spel kunt doen. De inhoud van de tuin wordt samen met bewoners en de buurt bepaald.

Kalender Groene Activiteiten
Ook onze activiteiten nemen we de komende jaren onder de loep. Dit betekent dat bestaande activiteiten vergroend worden maar er ook nieuwe natuurlijke activiteiten worden toegevoegd. Ook deze activiteitenkalender wordt gecreëerd naar aanleiding van de wensen van onze bewoners. Denk bijvoorbeeld eens aan een dagje lekker vissen, even (moes)tuinieren, natuurschilderen of het maken van een fijne wandeling.

Geluk zit in kleine dingen
In de tuin werken, stilstaan bij de schoonheid van natuur, (natuur)herinneringen van vroeger ophalen, een praatje maken met de buren of de geur van bloeiende lavendel: het zijn kleine dingen die een bijdrage leveren aan het welzijn van de mens. Met een gevarieerd aanbod aan natuurbelevingsactiviteiten willen we onze bewoners iets extra’s bieden. Groen zet aan tot beweging in de frisse buitenlucht en bevordert het sociale contact.

Wat wij vragen
De komende tijd zoeken we gericht vrijwilligers voor specifieke activiteiten. We zoeken nu bijvoorbeeld al mensen die met de Natuurkoffer aan de slag willen en (moes)tuinvrijwilligers. Wil je je echter breder inzetten voor de vergroening van Pieters Kamerhuis in het algemeen of heb je specifieke ideeën voor nieuwe activiteiten of dingen die écht in de tuin moeten komen? Dan ben je ook aan het goede adres. Interesse in vrijwilligerswerk bij Pieters Tuin? Bekijke de vacature en neem contact met ons op.