Samen Actief Beurs 2018

Pieter van Foreest organiseert op zaterdag 21 april, van 10.00 tot 16.00, in samenwerking met diverse organisaties een beurs voor de actieve senior. Winkelcentrum de Tuinen in Naaldwijk staat dan geheel in het teken van zo lang mogelijk actief en gezond blijven. U kunt diverse informatiestands bezoeken, meedoen aan workshops, een gezondheidscheck laten uitvoeren of meedoen aan een van de lezingen en demonstraties.

Informatiestands
Zo lang mogelijk gezond en actief blijven. Dat is een wens van velen. Tijdens de Samen Actief Beurs zijn er diverse organisaties uit de regio aanwezig om u te voorzien van de gewenste informatie.  

Workshops
De fysiotherapeuten van Pieters Behandel Praktijk organiseren om 11.00 uur ‘Opa/oma & kleinkind gym’. Samen met de kleinkinderen actief bezig zijn. Het is naast praktische redenen als gezond ook nog eens ontzettend leuk om samen met uw kleinkinderen te bewegen. Iedereen is welkom, ook als u wat slechter ter been bent. Wij richten ons op opa’s en oma’s en kleinkinderen van 4 t/m 10 jaar. Natuurlijk zijn papa’s en mama’s ook welkom om tijdens de beurs kennis te maken met deze leuke les.

Om 15.00 uur organiseren de fysiotherapeuten van Pieters Behandel Praktijk een kennismaking met de groepsles ‘Beweeg je fit’. Tijdens deze gezellige les begeleiden we ouderen om samen zo actief mogelijk te blijven ondanks beperkingen. Tijdens de les kunt u uw eigen tempo bepalen terwijl u onder professionele begeleiding sport.

Lezing 'Een kijkje in het brein van iemand met Alzheimer'
Ontmoetingscentrum Naaldwijk is een dagvoorziening gericht op mensen die vergeetachtig zijn en moeite hebben met de dingen van alledag. Een ontmoetingscentrum kan een fijne afwisseling zijn voor de bezoeker en een verlichting in de dagelijkse zorg van de mantelzorger. Zij verzorgen tijdens de Samen Actief Beurs een lezing waarin u een kijkje krijgt in het brein van iemand met de meest voorkomende vorm van dementie: Alzheimer. Wat doet deze hersenziekte precies met ons brein en dus met ons als mens? Ook een ervaringsdeskundige van Alzheimer DWO is aanwezig om na afloop van de lezing te vertellen hoe het als mantelzorger is om een dierbare te zien lijden aan Alzheimer.

De lezingen vinden plaats om 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Gezondheidscheck
Uw bloeddruk, cholesterol of bloedsuiker checken? De wijkverpleegkundigen van Pieter van Foreest zijn aanwezig om een complete check te doen. Gelijk informeren naar de mogelijkheden van thuiszorg? Ook daarvoor kunt u bij hen terecht.

Demonstraties
Tijdens de beurs kunt u verschillende demonstraties bijwonen. Oorwerk laat u het effect van een gehoortoestel ervaren, bij zorgdrager kunt u verschillende sta-op stoelen uitproberen en Vegro neemt diverse scootmobielen mee waar u een testritje mee kunt maken. Onder begeleiding van Platform Gehandicapten Westland en een ergotherapeut van Pieters Behandel Praktijk kunt ook een kleine les scootmobiel rijden krijgen.

Een wasbeurt
Platform Gehandicapten Westland is tevens op de beurs aanwezig om uw scootmobiel, rolstoel of rollator een opfrisbeurt te geven. Zo neemt u hem frisgewassen weer mee naar huis.

Reflexzonetherapie
Tijdens ze beurs zullen ook reflexzonetherapeuten Hannah de Graaf - van der Staaij (@Hannah) en Sharon van de Water-Demei (DI MI SO) aanwezig zijn om u de mogelijkheden van reflexzonetherapie te vertellen en te laten ervaren. Neem plaats in de behandelstoel en ondervind de werking van deze bijzondere geneeswijze.