Personenalarmering

Het persoonlijk alarmeringssysteem van Pieter van Foreest stelt u in staat om in noodsituaties hulp in te roepen. U kunt kiezen uit twee varianten.

  • Sociale alarmering: U kiest ervoor om zelf een contactpersoon op te geven die in geval van nood opgeroepen wordt
  • Professionele alarmering: U kiest ervoor om gebruik te maken van de mogelijkheid van professionele hulp door medewerkers van Pieter van Foreest

Hoe werkt het

Het alarmeringssysteem kan bezorgdheid wegnemen en zorgen voor een stukje veiligheid en zekerheid in uw eigen woning. Stel dat u onwel wordt of u valt en u heeft een abonnement personenalarmering bij Pieter van Foreest, dan hoeft u alleen op de knop van een (draadloos) alarmzendertje te drukken en er is direct verbinding met een alarmcentrale.

Het alarmeringssysteem werkt eenvoudig, is betrouwbaar en bestaat uit de volgende elementen:

  • Een toestel met spreek-luisterverbinding voor direct contact
  • Een draadloos halsalarm/armband dat u om uw hals/pols kunt dragen


Het systeem is beveiligd tegen het uitvallen van de netspanning en waarschuwt automatisch als er een storing in de telefoonlijn optreedt.

Kosten voor personenalarmering

Er worden eenmalig kosten in rekening gebracht om de alarmeringsapparatuur te plaatsen. De maandelijkse abonnementskosten zijn afhankelijk van de abonnementskeuze die u heeft gemaakt. Er zijn verzekeraars die tegemoet komen in de kosten. Voor de zorgverzekeraar DSW en Stad Holland verzorgt Pieter van Foreest vanaf 2015 het declaratieverkeer voor u. Voor overige zorgverzekeraars kunt u bij uw eigen zorgverzekeraar informeren naar de eventuele declaratiemogelijkheden.

Declareren personenalarmering bij DSW en Stad Holland

Vanaf 1 januari 2015 verzorgt Pieter van Foreest het declaratieverkeer van personenalarmering bij Zorgverzekeraar DSW en Stad Holland voor zijn cliënten. Het apart indienen van uw declaratie bij deze verzekeraars is dan niet meer nodig. Dit geldt alleen indien DSW of Stad Holland goedkeuring aan u heeft gegeven voor het vergoeden van personenalarmering via een zogenaamde machtiging. Uw maandelijkse factuurbedrag wordt in dit geval verlaagd met € 12,25. Dit is het bedrag dat door de zorgverzekering wordt vergoed voor de huur van de alarmeringsapparatuur.

Wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding van DSW of Stad Holland?

Om in aanmerking te komen is een medische verklaring van de behandelend (huis)arts nodig en mag de personenalarmering niet meer dan 12 maanden vóór uw declaratieaanvraag geplaatst zijn. U kunt de medische verklaring samen met het aanmeldingsformulier naar de Cliëntenservice van Pieter van Foreest sturen. Vervolgens zullen wij uw aanvraag bij DSW of Stad Holland indienen. Wordt uw aanvraag voor de vergoeding goedgekeurd door DSW of Stad Holland? Dan zal Pieter van Foreest voortaan uw declaratie voor de personenalarmering verzorgen. De vergoeding van € 12,25 wordt direct met de maandelijkse factuur verrekend.

Vragen of aanmelden?

Voor meer informatie over personenalarmering voor aanmeldingen kunt u contact opnemen met Pieter van Foreest. Zij helpen u graag verder.

Hulp nodig bij het invullen van de formulieren?

Graag helpen wij u met het invullen van de formulieren, wanneer u hier assistentie bij nodig heeft. De medewerkers van Pieter van Foreest staan u graag telefonisch te woord.

Brochures