Personenalarmering

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Een wens die vrijwel iedereen heeft. Uiteraard wilt u dit wel op een veilige manier. Wanneer u zich af en toe onzeker voelt of hulpbehoevend wordt kunnen wij u helpen. Met personenalarmering kunt u dag en nacht hulp inschakelen wanneer u dat nodig heeft. Stel dat u onwel wordt of valt, dan hoeft u alleen op de knop van een draadloze alarmzender te drukken en er is direct verbinding met de alarmcentrale.

Wanneer u kiest voor professionele personenalarmering wordt het thuiszorgteam van Pieter van Foreest opgeroepen door de alarmcentrale. Een professionele zorgverlener van Pieter van Foreest komt naar u toe om polshoogte te nemen en kan direct passende zorg verlenen.

Het is ook mogelijk om sociale personenalarmering te kiezen. U geeft dan een contactpersoon op uit uw sociale kring die in geval van nood opgeroepen wordt. 

De reguliere personenalarmering werkt alleen in de directe omgeving van uw woning. Wanneer u onderweg gebruik wilt maken van personenalarmering, adviseren wij u gebruik te maken van mobiele alarmering. 

Samenwerking met FocusCura

Vanaf 1 augustus 2017 werkt Pieter van Foreest samen met FocusCura om u te voorzien van de beste zorg. FocusCura ontwikkelt slimme innovaties die de zorg helpen verbeteren. Zorginnovaties waarmee u zo lang mogelijk zelfstandig en gelukkig kunt leven. FocusCura installeert de alarmeringsapparatuur en verzorgt de aanmelding en administratie van het maandelijkse abonnement voor u. Pieter van Foreest verzorgt de opvolging van professionele personenalarmering.

Declareren personenalarmering bij DSW en Stad Holland

Wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding van DSW of Stad Holland? Dan heeft u een medische verklaring van de behandelend (huis)arts nodig en mag de personenalarmering niet meer dan 12 maanden vóór uw declaratieaanvraag geplaatst zijn. U kunt de medische verklaring samen met het aanmeldformulier naar FocusCura sturen. Vervolgens zullen zij uw aanvraag bij DSW of Stad Holland indienen. Wordt uw aanvraag voor de vergoeding goedgekeurd door DSW of Stad Holland? Dan zal Pieter van Foreest voortaan uw declaratie voor de personenalarmering verzorgen. De vergoeding van € 12,25 wordt direct met uw maandelijkse factuur verrekend.

Wanneer u bij een andere verzekeraar verzekerd bent dient u de declaratie zelf verzorgen.

Vragen of aanmelden?

Voor meer informatie en de kosten van personenalarmering kunt u de brochures inzien. Ook aanmelden is mogelijk door middel van onderstaande aanmeldformulieren. Wanneer u een abonnement wilt afsluiten kunt u het aanmeldformulier opsturen naar FocusCura.

Wilt u telefonisch of per e-mail contact dan is dat mogelijk via FocusCura. Wijzigingen of het melden van een probleem kan ook via onderstaand telefoonnummer. 

Telefoonnummer FocusCura:    030 – 692 70 50
Emailadres:                                service@focuscura.nl

Brochures

Brochure cAlarm Home 
Tarievenlijst cAlarm 
Aanmeldformulier FocusCura
Algemene voorwaarden professionele alarmopvolging vanaf 1 augustus
Algemene voorwaarden personenalarmering m.b.t. declaratieverkeer DSW en Stad Holland