Zorg in de laatste levensfase

Iedereen verdient het om op een rustige en waardige manier afscheid te nemen van het leven. De medewerkers van Pieter van Foreest ondersteunen u en uw naasten professioneel en liefdevol tijdens de laatste periode. De zorg komt recht uit ons hart. Waardig, onvoorwaardelijk en intens, zoals wij dat ook voor onze eigen naasten zouden wensen.

Zorg bij u thuis

Bijna iedereen wenst zijn/haar laatste levensfase thuis door te brengen, in een vertrouwde omgeving, omringd door dierbaren. Het specialistisch team kan u hierbij begeleiden. Samen met de huisarts ondersteunen de medewerkers u gedurende deze fase. Ze staan voor u klaar en kijken naar de behoeften en wensen van u en iedereen om u heen.

Palliatieve afdelingen

Helaas is het niet altijd mogelijk om de laatste levensfase thuis door te brengen. De medewerkers op de palliatieve afdelingen van Pieter van Foreest kunnen u de zorg bieden en u het zo comfortabel mogelijk maken. Het geschoolde team heeft de benodige kennis en kijkt samen met u en uw naaste(n) naar de mogelijkheden. U kunt terecht in locatie De Bieslandhof en De Kreek.

De afdeling in De Bieslandhof is voorzien van 7 comfortabele eenpersoonskamers. De afdeling De Rietzanger in De Kreek is voorzien van 5 comfortabele kamers. Op beide locaties is een algemene familiekamer in een huiselijke omgeving aanwezig. De slaapkamers hebben een eigen douche en toilet. Tevens zijn deze kamers voorzien van een aansluiting voor radio, televisie en computer.

Het is belangrijk dat u zich thuis en vertrouwd voelt en daarom kunt u de kamer inrichten met persoonlijke spullen. Voor u en uw naasten is het misschien prettig als zij mee kunnen helpen bij de verzorging zoals u dat voorheen wellicht gewend was. Dit is uiteraard mogelijk. Binnen de afdeling zijn diverse voorzieningen aanwezig. U en uw naasten kunnen daar uiteraard gebruik van maken. Zo kunnen uw naasten een maaltijd bestellen en, indien de situatie het nodig maakt, kunnen zij overnachten binnen de afdeling. Huisdieren zijn welkom, mits zij kunnen verblijven in uw kamer.

Wensen en behoeften staan altijd centraal

Er wordt 24 uur per dag zorg geboden door een team van gespecialiseerde verpleegkundigen, verzorgenden en andere disciplines zoals: arts, fysiotherapie, ergotherapie, geestelijk verzorger, maatschappelijk werker, psycholoog e.d. U en uw mantelzorgers hebben een belangrijke functie in het afstemmen van uw persoonlijke zorgplan. Voor uzelf en uw mantelzorgers is deze fase een intensieve en intense periode die u zoveel mogelijk samen wilt doorbrengen. Samen bieden we warme zorg, aandacht en kwaliteit in de laatste periode van het leven.