Zorg in de laatste levensfase

Pieter van Foreest is er ook voor zorg in de laatste terminale levensfase, waarbij iemand naar verwachting binnen korte tijd zal sterven. Dat kan binnen een aantal maanden zijn, maar ook binnen een paar dagen. Voor deze terminale zorg, ook wel palliatieve zorg genoemd, gelden de volgende principes: de zorg is gericht op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven, zowel voor degene die gaat sterven als voor zijn naasten.

De Palliatieve Units

Bijna iedereen wenst ook zijn of haar laatste levensfase thuis door te kunnen brengen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. De Palliatieve Units van Pieter van Foreest kunnen dan uitkomst bieden. De Palliatieve Units zijn gevestigd in locatie De Bieslandhof en De Kreek. De unit in De Bieslandhof is voorzien van 7 comfortabele eenpersoons-kamers, een algemene huiskamer en een familie(slaap)kamer. De slaapkamers hebben een eigen douche en toilet. Tevens zijn deze kamers voorzien van een aansluiting voor radio, televisie en computer. De unit in De Kreek is voorzien van 4 comfortabele kamers. Het is belangrijk dat u zich thuis en vertrouwd voelt en daarom kunt u de kamer inrichten met persoonlijke spullen. Voor u en uw naasten is het misschien prettig als zij mee kunnen helpen bij de verzorging zoals u dat voorheen wellicht gewend was. Dit is uiteraard mogelijk. Binnen de afdeling zijn diverse voorzieningen aanwezig. U en uw naasten kunnen daar uiteraard gebruik van maken. Zo kunnen uw naasten een maaltijd bestellen en, indien de situatie het nodig maakt, kunnen zij overnachten binnen de afdeling. Huisdieren zijn welkom, mits zij kunnen verblijven in uw kamer.

Wensen en behoeften van de cliënt

Binnen De Palliatieve Units wordt 24 uur per dag zorg geboden door een team van gespecialiseerde verpleegkundigen, verzorgenden en andere disciplines zoals: arts, fysiotherapie, ergotherapie, geestelijk verzorger, maatschappelijk werker, psycholoog e.d.

U en uw mantelzorgers hebben een belangrijke functie in het afstemmen van uw persoonlijke zorgplan. Voor uzelf en uw mantelzorgers is deze fase een intensieve en intense periode die u zoveel mogelijk samen wilt doorbrengen. Dit is mogelijk binnen De Palliatieve Units. Het uitgangspunt is dat u zich thuis voelt, en uw wensen en behoeften staan altijd centraal.