Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. In Nederland hebben ruim 2,3 miljoen mensen een reumatische aandoening. Jong en oud. Zij leven dagelijks met pijn en stijfheid als gevolg van hun ziekte. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar maar niet te genezen. De lichamelijke gevolgen hebben grote impact op het dagelijks leven van mensen met reuma en hun omgeving. Simpele dingen zoals een brief openen of een sleutel omdraaien lukken vaak niet meer door de pijn en stijfheid. Sommige dagen ook weer wel, want reuma is erg grillig. Pieter van Foreest biedt verschillende mogelijkheden voor cliënten met Reuma voor zowel de verzorging en behandeling als voor het leren omgaan met de veranderingen.

Poliklinische behandeling en Dagbehandeling

Als u Reuma heeft, heeft u waarschijnlijk verschillende specialistische behandelingen nodig zoals, ergotherapie, fysiotherapie, diëtetiek en/of logopedie. In het ziekenhuis komen deze specialisten bij u aan het bed. Eenmaal thuis kunt u voor uw behandelingen terecht bij de specialisten van Pieter van Foreest. In Pieters Behandel Praktijk bestaan speciale behandelingen voor mensen met reuma. Heeft u meerdere behandelingen van verschillende specialisten nodig dan biedt een aantal dagen of dagdelen naar de Dagbehandeling van Pieter van Foreest uitkomst. Op deze dagen worden al uw behandelingen gepland. Tussen de behandelingen door kunt u deelnemen aan het activiteitenaanbod. Het doel van de Dagbehandeling is zo goed en zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Daarbij bent niet alleen u belangrijk maar zeker ook uw naasten. Tijdens de behandeling is voor beide aandacht.

Zorg bij u thuis

Ondanks de ziekte is zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen een wens van veel mensen met reuma. Pieter van Foreest biedt verschillende mogelijkheden bij u aan huis. Heeft u (nog) geen zorg nodig maar wilt u toch graag de mogelijkheid om snel (professionele) hulp in te kunnen roepen als u bijvoorbeeld valt of niet goed wordt? Dan is er personenalarmering. U krijgt dan een kastje in uw huis geplaatst waarmee u kunt alarmeren als dit nodig is. Dit is een veilig gevoel. Heeft u thuis wel ondersteuning nodig bijvoorbeeld bij de persoonlijke verzorging, hulp bij het huishouden of voor het toedienen van speciale medicijnen dan is Hulp bij het Huishouden en Zorg Thuis van Pieter van Foreest de oplossing.

Wanneer thuis wonen niet meer gaat

Helaas kan het voorkomen dat de reuma zodanig is dat zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Pieter van Foreest heeft meerdere woonzorgcentra en verpleeghuizen in de regio Westland, Delft, Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp waar u kunt wonen en waar en waar onze medewerkers voor u klaar staan om u te helpen. Lees meer over de mogelijkheden voor wonen met zorg binnen onze locaties.

Gespecialiseerde behandelaren en regionale samenwerking

Een belangrijk voordeel van een behandeling bij Pieter van Foreest, is de multidisciplinaire werkwijze. Dit betekent dat behandelaars van verschillende disciplines betrokken zijn bij uw behandeling en nauw met elkaar samenwerken. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Meer informatie over de verschillende behandelaren vindt u onder behandeling.