Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt

Even logeren, in bijzonder goede handen. Een plek waar uw naaste het heerlijk heeft, net als thuis, omringd door lieve zorgzame mensen. Zodat u als mantelzorger even de ruimte krijgt voor een adempauze.

Dat is wat Strandgoed Logies & Respijt kan bieden.

In 2016  openden de deuren van Strandgoed Ter Heijde logies & respijt. Een logeerhuis waar mensen met een lichamelijke beperking en/of een lichte vorm van dementie kunnen logeren zodat hun mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft om te ontspannen of om te herstellen van een operatie of ziekte.

Vakantie voor de zorgvrager & de mantelzorger ontlasten

Even tijd nemen voor uzelf, het klinkt zo vanzelfsprekend en logisch. En dat is het ook. Toch zijn er veel mantelzorgers die dat niet zo gemakkelijk kunnen. Het is daardoor steeds moeilijker om de mantelzorg vol te houden. U kunt overbelast raken. Want als u voor een ander zorgt is tijd voor uzelf niet zo eenvoudig te organiseren.

Ons team van betrokken en geschoolde vrijwilligers en zorgmedewerkers is er voor om de taken van de mantelzorger voor een korte periode over te nemen. De zorg van thuis wordt zo voortgezet in onze logies & respijt, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

De mantelzorger op tijd ontzorgen, ook wel respijtzorg genoemd, daar zijn wij voor.

Strandgoed ter Heijde is een unieke samenwerking en combinatie van de expertise van de initiatiefnemers Pieter van Foreest, Careyn en Stichting Hint. Het initiatief is mogelijk gemaakt door samenwerking met de gemeenten Delft, Westland, Midden-Delfland, Rijswijk en zorgkantoor DSW. Bewoners van gemeenten Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp kunnen inmiddels ook gebruik maken van dit logeeradres.

Nieuwsgierig geworden?
Mail, bel of kom langs voor een rondleiding en reserveer.

Telefoonnummer: 015- 515 5000/ 06- 5391 0101  (bereikbaar tijdens kantooruren)
Email: strandgoed@pietervanforeest.nl

 

 
 • 8 okt

  WestlandOntmoet

  14.00 tot 16.00 uur
  Voor iedereen toegankelijk, meer

  In het Westland vindt van 27 september tot en met 8 oktober 2019 de derde editie van WestlandOntmoet plaats waar elkaar ontmoeten centraal staat. Samen is het toch vaak gezelliger dan alleen. Ook Pieter van Foreest doet hieraan mee. Tijdens WestlandOntmoet besteden we extra aandacht aan de behoefte om regelmatig met elkaar in contact te komen, zowel georganiseerd als impulsief. Op verschillende plekken, momenten en tijdstippen vinden diverse ontmoetingen plaats.

   

   

  Gezellig samen met de gasten die op dat moment verblijven op Strandgoed, genieten van een hapje en een drankje.
  Door de hulp van vrijwilligers kunt u rekenen op een heerlijke verwenmiddag!

  Aanmelden is niet nodig.