Eerste Koffie Kletskop groot succes. Bent u er aanstaande vrijdag bij?

Geplaatst op: 15 Maart 2022

Afgelopen vrijdag 11 maart vond de allereerste Koffie Kletskop bijeenkomst plaats in Singelhof, Maasland. In samenwerking met BES&CULTUUR en Stichting Welzijn Midden-Delfland was er een gezellige middag georganiseerd waar zo’n 25 deelnemers op af kwamen, waaronder cliënten van Pieter van Foreest, maar ook veel ouderen uit de regio sloten gezellig aan. Onder het genot van een kopje koffie en een kletskop gingen de aanwezigen in gesprek over tal van onderwerpen die te maken hadden met kunst en cultuur.

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie
De sfeer zat er al snel goed in toen Don, de aanwezige muzikant, ‘koffie, koffie, lekker bakkie koffie’ inzette en er spontaan door de deelnemers meegezongen werd. Vervolgens was er tijd om de tafelgenoten te leren kennen en kreeg iedereen de opdracht om elkaar een compliment te geven, want wie wordt er nu niet blij van een compliment te geven of te ontvangen?

Leuke en creatieve opdrachten
Vervolgens werd er meer verteld over Positieve Gezondheid en gingen de deelnemers aan de slag met diverse leuke en creatieve opdrachten. Er werd gelachen, er ontstonden mooie contacten en er werden ideeën opgedaan voor een vervolg, zoals workshops rondom kunst en cultuur waar ouderen (uit de buurt) behoefte aan hebben. We hopen dit dan ook snel op touw te kunnen zetten om een vervolg te kunnen geven aan deze gezellige bijeenkomst.

Komt u ook naar de volgende Koffie Kletskop?
De eerstvolgende editie van Koffie Kletskop vindt plaats op:

Datum: Vrijdag 18 maart 2022
Tijdstip: 14.15 - 16.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Locatie: Delfshove, Vorrinkplein 99 in Delft

 Aanmelden kan via:

Sluit u ook gezellig aan?
We vinden het leuk als u ook aansluit en samen met ons in gesprek gaat. U hoeft geen kennis te hebben van kunst en cultuur. Het gaat vooral om elkaar ontmoeten en samenzijn. Neem gerust iemand mee, zoals uw buurvrouw, vriend(in) of partner. De toegang is gratis.

Graag tot 18 maart!

Kunstzinnig Pieter
Koffie Kletskop is onderdeel van het programma KunstZinnig Pieter. Kunst creëert datgene wat met woorden niet (meer) altijd te vatten is. Door verbeeldingskracht te stimuleren wordt het zelfbewustzijn van ouderen versterkt en ervaren zij nieuwe impulsen. Met deze achterliggende gedachte en om dit op regelmatige basis te organiseren is Kunstzinnig Pieter gestart. Een mooi kunstprogramma waar we bijzonder trots op zijn. Voor het programma Kunstzinnig Pieter werkt Pieter van Foreest samen met BES&CULTUUR en is mede mogelijk gemaakt door het Lang Leven Kunst Fonds en ‘Samen cultuur maken’ van Fonds Cultuurparticipatie.