Kortdurende opnameplaatsen in Delft naar Delfshove

Geplaatst op: 30 November 2016
Ouderen die na een ziekenhuisverblijf, of door een knelpunt in de thuissituatie, nog niet naar huis kunnen, kunnen tijdelijk gebruik maken van een kortdurende opname. Dit is een kamer/appartement dat volledig is ingericht en waar een gast tijdelijk kan bijkomen, herstellen of opknappen. De kortdurende opname plaatsen in Delft zijn momenteel verspreid over de verschillende locaties binnen Delft. Om beter aan te kunnen sluiten op de vraag van de cliënt, expertises nog beter te benutten en verder te professionaliseren worden de kortdurende opname plaatsen in Delft per 1 december 2016 geconcentreerd aangeboden in locatie Delfshove aan het Vorrinkplein 99 in Delft.
 
Pieter van Foreest is in locatie Delfshove met een heel nieuwe vorm voor wonen met zorg voor senioren gestart. Speciaal voor senioren die het graag anders zien, die samen met elkaar vorm willen geven aan een nieuwe toekomst. Samen. Samen met de mensen uit de wijk, samen met studenten van de TU Delft, samen met de buurt, samen met de buurtjes van Ipse de Bruggen. Samen dingen bedenken, samen dingen ondernemen, samen Pieters Kamerhuis vormgeven.
De locatie ligt midden in een multiculturele buurt, op loopafstand van het winkelcentrum ‘De Hoven’ met leuke buurtwinkels en het Poptahof park. In dit park komen de buurtbewoners en gasten van Delfshove graag, omdat er ook een moestuin is voor ouderen. De opzet van Pieters Kamerhuis, deze nieuwe vorm voor wonen met zorg past perfect bij de cliënten die kortdurend willen verblijven. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en er zijn diverse faciliteiten in en rond de locatie. De omgeving heeft veel te bieden. #samen #jezelf zijn #boven verwachting