Medewerkers Revalidatie &Herstel maken voorlichtingsfilm over revalidatietraject

Geplaatst op: 1 December 2021

Vier medewerkers van Revalidatie & Herstel van Pieter van Foreest hebben een voorlichtingsfilm ontwikkeld voor nieuwe revalidanten en hun naasten over wat zij kunnen verwachten van een revalidatietraject bij Revalidatie &Herstel  

De vier verzorgenden kwamen met het idee tijdens hun specialisatieopleiding Geriatrische Revalidatie (GR). Zij ervaarden dat er tijdens de intake bij een nieuwe revalidant en zijn/haar naasten vaak veel vragen zijn en onwetendheid heerst. ‘Wat staat mij te gebeuren? Waar ben ik aan toe? Wat moet ik doen?’ De  collega’s geven bij iedere intake uitleg over het reilen en zeilen op de afdeling en hoe het revalidatietraject in zijn werk gaat. Maar zo’n intake is indrukwekkend en informatie komt niet altijd (juist) aan. Een goede voorlichtingsfilm die vooraf bekeken kan worden, tijdens de intake, maar ook daarna kan worden teruggekeken zou veel onwetendheid en eventuele misverstanden tegen kunnen gaan. Dit komt de revalidatie weer ten goede. Want wanneer verwachtingen helder zijn kan een revalidant en het team zich volledig richten op de revalidatie en de terugkeer naar huis.    

Meer dan alleen een plan 

Het plan voor het maken van een voorlichtingsfilm was een schot in de roos en kon rekenen op veel enthousiasme bij collega’s. En dus gingen zij aan de slag om van het plan realiteit te maken. Samen schreven zij het script, planden en organiseerden een draaidag en zorgden voor collega’s en revalidanten die mee wilden werken aan de film. Uiteraard lag er ook voor het viertal een rol te wachten. Het eindresultaat mag er zeker zijn! De voorlichtingsfilm is terug te vinden op youtube, op de website www.pietervanforeest.nl en wordt door collega’s van Revalidatie en Herstel bij de intake getoond.