Prachtige en inhoudsvolle waakmanden voor Stefanna

Geplaatst op: 20 Augustus 2021

Collega’s Linda en Jannie, beiden werkzaam bij Stefanna en enthousiast lid van de palliatieve werkgroep, hebben ervoor gezorgd dat er voor de verschillende afdelingen van Stefanna prachtige en inhoudsvolle waakmanden zijn gekomen.

Deze waakmanden zijn gevuld met allerlei spullen om naasten bij de laatste fase bij te staan, te steunen en net dat stukje extra aandacht te geven. De periode van waken kan heel intensief en tegelijk heel waardevol zijn. De werkgroep van Stefanna vindt het dan ook heel belangrijk dat naasten de tijd en gelegenheid kunnen krijgen om te waken.

Inhoudsvolle waakmanden
Aandacht voor de omgeving en sfeer (licht; led kaarsjes, geluid; CD-speler, geuren; aromatische geurverspreider) en bijvoorbeeld aanraking (crèmes en olie) dragen bij aan het ervaren van comfort en goed samenzijn. Heeft een naaste een verhaal om te delen of wil deze iets noteren over het moment van waken dan kan dat in één van de notitieboekjes.
In de manden zit ook een heerlijke fleece deken, puzzelboek, Mandala kleurboek en een Bijbel. Dit geeft de naaste gelegenheid om ook iets voor zichzelf te kunnen doen of iets te kunnen voorlezen.

De werkgroep
Op Stefanna is er sinds begin dit jaar een palliatieve werkgroep. Na de nodige voorbereidingen en trainingen is er gestart met het Zorgpad Palliatief (Terminale) Zorg. Doel van dit zorgpad is om de bewoners te helpen zelf vorm en inhoud te geven aan de laatste fase van hun leven én de problemen die de bewoner en/of zijn of haar naasten ervaren verlichten en/of helpen oplossen.