Symposium onderzoek en innovatie een groot succes!

Geplaatst op: 24 Juni 2022

Op 20 juni heeft de derde editie van het symposium onderzoek en innovatie plaatsgevonden in De Bieslandhof. Pieter van Foreest heeft onderzoek en innovatie hoog in het vaandel staan en met dit symposium konden collega's en enkele externe partners kennis maken met verschillende onderzoeken waar collega's mee bezig zijn en innovaties die worden gebruikt, getest of die in de toekomst op de markt zullen komen.

Kennis maken met verschillende innovaties
Het was een interessant en inspirerend symposium, waar er geluisterd kon worden naar presentaties en waar er zelf rondgelopen kon worden langs stands met verschillende innovaties. Zo konden aanwezigen kennis maken met robots Zora en SAM en kon er informatie worden opgedaan over de smartglass, over een vacuümcontainer en een heupairbag die heupfracturen voorkomt bij ouderen. Deze en nog veel meer innovaties werden zeer enthousiast ontvangen door de aanwezigen.

Inspirerende presentaties
Tussen het bezoeken van de stands door werden presentaties gegeven over uiteenlopende onderwerpen. Na de opening en de introductie vertelde collega Caroline Overbeeke over een gesprekshulp die gaat over de latere levensfase bij dementie en haar onderzoek hiernaar. Als tweede vertelde collega Fons van Hoek en Mark van de Vrede van Loop Robots meer over Robot SAM; een robot die snel, slim en veilig ruimtes en oppervlaktes desinfecteert met sterk UVC licht. Robot SAM wordt momenteel gebruikt in locatie De Bieslandhof. Als derde vertelde collega Ingrid van Schie meer over de onderzoekscommissie Revalidatie & Herstel en nam collega Ixora Kamp de aanwezigen mee in de bevindingen van het onderzoek naar de smartfloor. Hierna was Yvonne van Zaalen, Lector Relationele Zorg verbonden aan de Haagse Hogeschool, aan de beurt. Zij besprak de rol van de relaties van de cliënt en de verhouding tot innovatie in de nabije toekomst. Als laatst hebben collega Erik-Jan Sijtsma en Jorien de Jonge van Momo Medical meer verteld over Momo Bedsense; een innovatie die de nachtdienst kan helpen. Momo Bedsense wordt momenteel getest in locatie De Hooge Tuinen.

Een geslaagd symposium
Kortom was het een zeer geslaagd symposium vol interessante en aansprekende onderwerpen. Uit de vele vragen bleek dat iedereen graag meer te weten wilde komen over de onderwerpen. Ook werden er goede suggesties gedaan. Het was een gezellige en geslaagde middag!

Meer lezen over onderzoek en innovatie bij Pieter van Foreest? Klik hier