Veilig en vertrouwd op pad met de scootmobiel

Geplaatst op: 10 Juli 2017

Het aantal scootmobielen is de laatste jaren in Nederland drastisch toegenomen. In 2006 waren er in Nederland zo’n 150.000 scootmobielen en volgens voorzichtige schattingen telt Nederland er in 2030 zo’n 600.000. Veiligheid.nl deed onderzoek naar ongevallen met een scootmobiel. Met de toename van het aantal scootmobielen neemt ook het aantal ongelukken met dit vervoersmiddel met een explosieve 78% toe. Een belangrijk deel van de ongevallen ontstaat door het gebrek aan rijvaardigheid van de bestuurder, zoals tegen een stoeprand opbotsen en bedieningsfouten. Daarom benadrukt veiligheid.nl om als bestuurder te investeren in trainingen.

Veilig en met vertrouwen de weg op
Bij de aanschaf van een scootmobiel geeft de leverancier vaak één (beperkte) training en dan kan men de weg op. Een verhoogde drempel, een opgebroken weg of een onoverzichtelijke kruising, een ongeluk zit in een klein hoekje en knabbelt aan het zelfvertrouwen. Zonde, want een scootmobiel zorgt voor een hoop vrijheid. Veilig Verkeer Nederland pleit dan ook voor een goede training en een regelmatige herhaling. Door de rijvaardigheid regelmatig op te frissen, ben je weer zeker van jezelf en ga je met vertrouwen de weg op.

Ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in het geven van scootmobieltraining, waardoor u veiliger en met meer zelfvertrouwen op pad kunt gaan. Zij leren u de verkeersregels, de rijvaardigheid en begeleiden u op de punten waar u onzeker in bent of nog onvoldoende vaardig in bent. Ook kan de ergotherapeut u adviseren bij de aanschaf van een scootmobiel of begeleiden bij de aanvraag van een scootmobiel. Ergotherapie wordt vergoedt door uw zorgverzekering. Kijk voor meer informatie op www.pietersbehandelpraktijk.nl of bel naar 0174-615255