Zorgboerderij BuitenGewoon start Theetuin mede gerund door mensen met geheugenproblemen

Geplaatst op: 13 Mei 2022

Vanaf 12 mei 2022 wordt er een nieuwe activiteit aangeboden binnen het zorgaanbod van Zorgboerderij BuitenGewoon in Delfgauw, namelijk de zogeheten Theetuin. Hier zullen vanuit de vernieuwde ‘pipowagen’ koffie, thee, zelfgemaakt gebak en een eenvoudige lunch aangeboden gaan worden. Een mooi initiatief waar we bijzonder trots op zijn, omdat onze cliënten met geheugenproblemen deze activiteit gezamenlijk met de medewerkers zullen gaan starten.

Laten zien wat er allemaal nog wél kan
Mensen met geheugenproblemen willen zo lang mogelijk actief blijven en een bijdrage blijven leveren aan de samenleving. Daarnaast willen ze laten zien wat er ondanks de ziekte nog wél allemaal kan. Met deze reden is de Theetuin in het leven geroepen. De bezoekers van de dagverzorging, de bewoners van de woongroep en de medewerkers gaan gezamenlijk deze activiteit starten en zullen een bijdrage leveren aan het bemannen, bedienen, bakken en het schoonmaken van de Theetuin.

De eerste in Zuid-Holland
In Nederland zijn diverse van dergelijke initiatieven voor mensen met een verstandelijke beperkingen. Echter, voor mensen met geheugenproblemen blijft dit achter. Met gepaste trots kunnen we dan ook vertellen dat we de eerste zijn in Zuid-Holland die een dergelijk initiatief opstarten. Gemeente Pijnacker-Nootdorp staat achter dit initiatief en verleende graag de vergunning om dit te mogen doen.

Openingstijden
De Theetuin zal van mei tot oktober 2022 van dinsdag t/m vrijdag open zijn van 10.00 tot 16.30 uur. U vindt de Theetuin bij Zorgboerderij BuitenGewoon op Zuideindseweg 82A, 2645 BH Delfgauw. Na deze eerste periode zal het project geëvalueerd worden.

Met dank aan
De Theetuin wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, de Rabobank, Stalpaert van der Wiele en een anonieme gever.