Leren bij Pieter

Leerling, stagiair of medewerker. Bij Pieter van Foreest investeren wij graag in je toekomst.

Werken en leren (BBL) Stage Maatschappelijke stage

Leren & werken of stages

Pieter van Foreest biedt een fijne en veilige leeromgeving waarin jij kunt werken èn leren tegelijk. Wat een mooie plek om jouw carrière te starten! Bovendien heb je de mogelijkheid na je diplomering bij ons te blijven werken. Ook voor stagiaires zijn er regelmatig mogelijkheden om praktijkervaring op te doen.

Als jij bij ons werkt, staat jouw ontwikkeling niet stil. Je kunt zowel interne als externe scholing volgen en wordt gestimuleerd om congressen en studiedagen te bezoeken. Ook heb je bij ons mogelijkheid om een beroepsopleiding op hoger niveau te halen.

Daarnaast bieden we bij- en herscholingstrajecten aan via onze digitale leeromgeving Pieters Leerplein, zoals Voorbehouden Risicovolle Handelingen, BHV, doorgroeitraject Verpleegkundigen in Groei en verdieping in psychogeriatrie. Ook leiden wij verpleeghuisartsen, psychologen en therapeuten op.

BBL, werken en leren

Wil jij liever werken èn leren tegelijk? Dat kan via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Wij leiden onze eigen leerlingen op, samen met het ROC Mondriaan. Kom kennis maken met het mooiste beroep dat er is. Je komt bij ons in dienst en krijgt een leerarbeidsovereenkomst. Zo kun je leren, terwijl je een (leerling)salaris krijgt en de theorie in de praktijk kunt brengen. Wij betalen de kosten van je opleiding. Je maakt als leerling in de zorg deel uit van een zorgteam en krijgt professionele praktijkbegeleiding. Op deze manier is er een optimale afstemming tussen theorie en praktijk. Natuurlijk leer je de fijne kneepjes van het vak ook direct van jouw gediplomeerde collega’s. Zodra je bij ons komt werken en leren, krijg je een contract voor de duur van de opleiding met baangarantie na het behalen van je opleiding.

  • Verzorgende-IG/MZ niveau 3
  • MBO Verpleegkundige niveau 4

Heb je interesse in een leer-werktraject? Ga direct naar vacatures. Staat er op dit moment geen passend traject tussen, meld je dan aan voor het vacature alarm. Per e-mail informeren wij je zodra er een passend leer-werktraject beschikbaar komt.

Wanneer je solliciteert via de website van Pieter van Foreest op jouw ideale droomstudie dan worden jouw motivatiebrief en CV beoordeeld door een medewerker van Opleiden/Recruitment. Zijn ze enthousiast geworden na het lezen van jouw brief? Dan wordt je uitgenodigd voor een instaptoets op het ROC Mondriaan.Tijdens deze instaptoets wordt er gekeken naar jouw persoonlijkheid en capaciteiten voor het volgen van de opleiding. Je dient een Talentscan, Nederlands (2F Niveau) en Rekenen (2F Niveau) te maken. Na het maken van deze toetsen worden de uitslagen opgestuurd naar Team Werving&Selectie. Team Werving&Selectie beoordeelt samen met het ROC Mondriaan de toets uitslagen en neemt binnen enkele dagen contact met je op om te bespreken of je de toetsen hebt behaald. Wanneer je de toetsen voldoende hebt gemaakt wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! In dit sollicitatiegesprek leren we je graag beter kennen, vertellen we je meer over de organisatie, en geven we je meer informatie over werken en leren tegelijkertijd bij Pieter van Foreest. Na het sollicitatiegesprek wordt de beslissing gemaakt of we met jou verder willen gaan als leerling in onze organisatie. Wanneer dit het geval is zal kort daarop volgend een AVG (arbeidsvoorwaarden gesprek) plaatsvinden. Wanneer dit gesprek voor beide partijen positief uitpakt ben je officieel verbonden aan Pieter van Foreest. Gefeliciteerd!

 

Stages

Heb je interesse in een stage bij Pieter van Foreest? We hebben mogelijkheden op onze afdelingen P&O, Marketing & Communicatie, ICT, behandelcentra, restauratieve voorzieningen of technische dienst. Bekijk direct de vacatures. Is er op dit moment voor jou geen passende stage? Meld je dan aan voor het vacature alarm. Je ontvangt van ons een e-mail zodra er een passende stage beschikbaar komt.

​Zorg stages

Pieter van Foreest heeft vaste afspraken voor het plaatsen van stagiaires binnen de gehele organisatie met het ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool.
Wanneer er aanvragen binnenkomen vanuit een andere ROC of Hogeschool wordt deze aanvraag individueel bekeken en beoordeeld.
Neem contact op met Pieter van Foreest afd. Opleiden via 015-5155100

Maatschappelijke stage

Binnen Pieter van Foreest zijn verschillende mogelijkheden om als middelbare scholier je maatschappelijke stage te lopen. Zo kan je bijvoorbeeld meelopen met een activiteitenbegeleider, assisteren op één van de afdelingen, helpen bij de receptie, in de huiskamers of in het ontmoetingscentrum.

Er zijn verschillende taken die uitgevoerd kunnen worden door scholieren tijdens een maatschappelijke stage:

  • spelletjes doen met cliënten
  • schenken van koffie/thee voor de cliënten
  • gesprekjes voeren met cliënten
  • een wandeling maken met cliënten
  • helpen bij verschillende activiteiten die worden georganiseerd voor de cliënten

Als scholier kan je voor een maatschappelijke stage terecht bij jouw voorkeurslocatie. Neem contact op via het telefoonnummer van de betreffende locatie en vraag naar de Begeleider Welbevinden. Klik hier voor een overzicht van alle locaties.

 

 

Leren bij pieter

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Goed geregeld

We zijn zuinig op onze medewerkers. We vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug. Waardering, boeiend en uitdagend werk, teamspirit en natuurlijk mooie en bijzondere momenten met onze cliënten en hun mantelzorgers. Bovendien is Pieter van Foreest een organisatie die voor je klaar staat.