Vrijwilliger Strandgoed Ter Heijde

Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt, Ter Heijde aan Zee

Steeds meer wordt er door mantelzorgers en professionals, van met name mensen met dementie, gevraagd om een 'andere' vorm om mantelzorgers te ontlasten, om de zorg thuis zo lang mogelijk vol  te kunnen houden. Strandgoed Ter Heijde zal in deze vraag voorzien. Een warme, vertrouwde en herkenbare omgeving waarbij aandacht is voor het vakantiegevoel en waar de zorg van de mantelzorgers uit handen wordt genomen. De mantelzorger kan even op adem komen en hoeft even niet te zorgen terwijl de zorgvrager tijdelijk in het heerlijke Logies & Respijt verblijft. De zorg van thuis wordt bij ons voortgezet, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Dit kunnen we alleen bieden met de inzet van enthousiaste en betrokken vrijwilligers en medewerkers. Iedere vrijwilliger heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en achtergrond. Zo levert elke vrijwilliger een unieke bijdrage aan het welzijn van onze gasten. Daarom komen we graag in contact met mensen die graag een steentje willen bijdragen!

Alleen met de inzet van enthousiaste en betrokken vrijwilligers mogelijk

Strandgoed Ter Heijde brengt een veelheid aan taken met zich mee waarvoor we verschillende vrijwilligers nodig hebben zoals de vrijwilligers  Gastvrouw/-heer en Activiteiten. Kijk ook bij de andere vacatures voor vrijwilligers. Strandgoed Ter Heijde is een unieke samenwerking tussen de initiatiefnemers Pieter van Foreest, Careyn en bewonersvereniging HINT, ondersteunt door de H4 gemeentes Westland, Delft, Midden-Delfland, Rijswijk en het Zorgkantoor DSW.

Vrijwilligers

Gastvrijheid en aandacht voor mensen staat bij jou in hoog in het vaandel. Je maakt makkelijk contact met mensen en je weet met jouw enthousiasme en inlevingsvermogen de bezoekers een thuisgevoel te geven. Je wil de gewone dingen boven verwachting goed doen en je draagt actief bij aan het welzijn en de levenskwaliteit van (kwetsbare) medeburgers. Je stimuleert de zelfredzaamheid van de gasten en stelt je hulpvaardig op en wil betekenisvol zijn.

Werkzaamheden
We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om han en spandiensten te doen voor de gasten van het strandgoed. Denk hierbij aan ontvangen van gasten en bezoekers, helpen bij maaltijden, een wandeling maken met gasten, helpen bij activiteiten etc. Natuurlijk niet alles tegelijk maar je bent flexibel in de werkzaamheden waarbij jij de helpende hand biedt.

Vaardigheden/competenties 

 • is gastgericht
 • heeft luistervaardigheid
 • beschikt over empathisch vermogen
 • heeft een praktische instelling en improvisatietalent
 • is in staat om op korte termijn een vertrouwensrelatie op te bouwen met de gast en diens mantelzorger
 • beschikt over goede sociale en contactuele vaardigheden

Beschikbaarheid
In overleg. Het kan van ma t/m zo tussen 08.00 en 22.00 uur. Samen met de vrijwilligerscoördinator overleg je welke tijden en dagen je beschikbaar bent en met welke activiteiten en werkzaamheden je kunt en wilt helpen.   

Wij bieden

 • professionele begeleiding en ondersteuning door de coördinator
 • een vrijwilligersverzekering en reiskostenvergoeding
 • zinvolle dagbesteding
 • training en themabijeenkomsten
 • onze vrijwilligers worden door ons opgeleid en gecertificeerd voor hun taken. 

Contactgegevens:
Strandgoed Ter Heijde
Arie Tukstraat 2
2684 XM Ter Heijde
Tel: 06-53910101

Contactpersoon: Coordinator Strandgoed

Reageren

Wij ontvangen je sollicitatie bij voorkeur digitaal.

Reageer online

Schriftelijk reageren

Schriftelijk solliciteren is ook mogelijk, stuur dan je sollicitatie naar:
Zorginstellingen Pieter van Foreest
t.a.v. Pieters Carrièrecentrum
Postbus 118
2600 AC DELFT

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.