Welkom nieuwe collega

Wij zijn blij je als nieuwe collega te mogen verwelkomen en willen je enorm veel plezier en succes wensen bij Pieter van Foreest!
Op deze pagina vind je handige informatie met betrekking tot je indiensttreding.
 

CAO Secundaire arbeidsvoorwaarden No risk uitvraag Verzuim Fijn en veilig werken Integriteit Communicatie Gedragscode Duurzaamheid

CAO

Alle collega's van Pieter van Foreest vallen onder de CAO Verpleeg- Verzorgingshuizen, Thuiszorg (VVT). Klik op deze link voor de cao. Daarnaast zijn er nog specifieke Pieter van Foreest regelingen. Deze vind je op deze pagina.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Bij Pieter van Foreest zijn er diverse regelingen die financieel voordeel opleveren voor werknemers. Deze regelingen noemen we bij elkaar het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Meer uitleg, formulieren en de voorwaarden zijn terug te vinden door te klikken op de linkjes. Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden bestaat uit onder andere de volgende regelingen:

Bedrijfsfitness

Pieter van Foreest biedt collega's een financiële bijdrage aan om te sporten bij een erkend sport-/fitnesscentrum of trainingscentrum bij hem/haar in de buurt.
Achteraf wordt, middels een declaratie, een financiële bruto vergoeding gegeven. Je kan zelf de keuze maken bij welk sport-/fitness- of medisch trainingscentrum je gaat sporten en gaat hier zelf een overeenkomst aan. Pieter van Foreest heeft daar geen bemoeienis mee.

Fietsregeling

Pieter van Foreest biedt collega's een fietsregeling aan. Je schaft de fiets zelf aan en Pieter van Foreest maakt een maximaal bedrag aan je over. Je betaalt het bedrag vervolgens binnen maximaal drie jaar terug. Omdat de afbetaling niet op het netto, maar op het bruto loon wordt ingehouden profiteer je van een belastingvoordeel. Dit voordeelpercentage is afhankelijk van het inkomen. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan de volledige regeling met voorwaarden om mee te kunnen doen. Deze vind je op het medewerkersportaal.

Fiscaal voordeel reiskostenvergoeding woon/werk verkeer

Pieter van Foreest biedt collega's de mogelijkheid om deel te nemen aan de regeling extra reiskosten. Op basis van de CAO ontvang je mogelijk maandelijks een reiskostenvergoeding. Deze vergoeding varieert en is afhankelijk van de woon-werkafstand en het feitelijk aantal werkdagen.

De CAO-reiskostenvergoeding is (bijna altijd) lager dan het bedrag dat volgens de voorschriften van de belastingdienst betaald zou mogen worden. Dit betekent dat er nog netto ruimte overblijft. Die netto ruimte willen wij zo veel mogelijk voor jou benutten. Dit doen wij door (een deel van) je bruto eindejaarsuitkering in te ruilen voor een netto extra vergoeding van reiskosten. Je levert dus een bedrag aan bruto eindejaarsuitkering in en krijgt hiervoor een netto vergoeding van hetzelfde bedrag. Je voordeel is dat je over die netto vergoeding geen loonheffing betaalt en over de bruto eindejaarsuitkering wel. Onder aan de streep houd je er dus meer aan over. Standaard staat deze regeling bij je indiensttreding aan, je kan deze instelling bij ‘Meerkeuze Arbeidsvoorwaarden’ zelf voor 1 oktober aanpassen in Mijn Pieter.

Gedeeltelijke vergoeding contributie beroepsvereniging of vakbond

Het is mogelijk om je vakbondscontributie uit te ruilen met je bruto salaris. Om hier gebruik van te maken dien je via Mijn Pieter een verzoek in. Scan voor je dit gaat doen alvast de brief of maak een foto. Ga hiervoor naar Mijn Pieter / Meerkeuze arbeidsvoorwaarden en vervolgens vakbondscontributie. 

Vitaal & met plezier bij Pieter

Bij Pieter van Foreest vinden we het belangrijk dat jij gezond en met plezier je werk kunt doen. In ons personeelsbeleid kun je onze kijk op en de kaders lezen over bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid, leren en ontwikkelen. Het is van belang dat jij en je leidinggevende regelmatig met elkaar in gesprek zijn over deze thema’s. Ze spelen immers een rol bij je inzetbaarheid voor nu én later. 

Zoveel mensen, zoveel wensen. In de afgelopen jaren zijn daarom uiteenlopende mogelijkheden en voorzieningen opgezet. Op deze wijze spelen we in op jouw wensen en behoeften. In deze folder staat het aanbod van Pieter. Je kunt lezen over opleidingen, onze leerlijnen, coaching mogelijkheden, maar ook over pensioenadvies, hulp bij privéproblemen, fitnessvergoeding, fietsregeling, beeldschermbrillen en meer. 

Pensioen

Pieter van Foreest is aangesloten bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFWZ). Het PFZW is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector Zorg en Welzijn. Alle collega's worden automatisch aangesloten bij deze regeling.
Op de site www.PFZW.nl kun je alle informatie vinden over pensioen maar ook over  wijzigingen zoals minder werken, trouwen en samenwonen, overlijden, verhuizen, kinderen, enz.
Via MijnPFZW heb je altijd inzicht in je actuele pensioensituatie. Je logt in met DigiD of met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Zorgverzekering

Het is mogelijk om gebruik te maken van kortingen op je zorgverzekering. Met de volgende verzekeraars zijn mantelafspraken gemaakt:
  • Menzis
  • Zilveren Kruis
  • DSW
  • IZZ 
Via deze link vind je meer informatie over de 4 aanbieders en het collectiviteitsnummer dat je nodig hebt om je aan te melden.
 
Heb je vragen? Neem dan contact op met de salarisadministratie, 015 515 5050 (optie 2).
 

Overige verzekeringen

Diverse verzekeraars bieden aantrekkelijke kortingen op hun verzekeringen. Je bent dit uiteraard niet verplicht, je kunt ook gewoon bij je huidige verzekeraar blijven.

Personeelskortingen zijn bij Centraal Beheer Achmea te verkrijgen op verzekeringen zoals auto-, woon- en reisverzekering.

Het collectiviteitsnummer van Pieter van Foreest bij Centraal Beheer Achmea is: 60731. Ga voor meer informatie over verzekeringen en de collectiviteitskortingen naar www.centraalbeheer.nl/60731

Fun bij Pieter

Collega's van Pieter van Foreest kunnen gebruik maken van aantrekkelijk kortingen op diverse producten en diensten via een speciaal voor collega's ontwikkelde website: www.funbijpieter.nl

Zodra je in dienst komt, ontvang je een inlogcode. Hiermee kun je gebruik maken van de aantrekkelijke kortingen. Bovendien kun je producten en/of diensten aanschaffen met je bovenwettelijke verlofuren. Zo kun je bijvoorbeeld met korting naar theater, beautysalon, fitnessen of producten aanschaffen.

No risk uitvraag

Binnen enkele weken na je start bij Pieter van Foreest ontvang je een email in verband met de zogenaamde ‘No risk’ omdat Pieter van Foreest mogelijk recht heeft op subsidies van UWV en belastingdienst. Om te weten of je aan de voorwaarden voldoet, vragen wij je om een aantal korte vragen te beantwoorden. De antwoorden die je geeft hebben geen gevolgen voor jou. Voor Pieter van Foreest kan jouw beantwoording ervoor zorgen dat er subsidies kunnen worden verkregen.

Deelname is niet vrijblijvend, werknemers zijn verplicht om deze informatie op aanvraag te verstrekken aan werkgevers. Meer informatie is te vinden in de ziektewet.

Mocht je nu al vragen hebben dan verzoeken wij je contact op te nemen met P&O Service via 015 515 5050 (optie 1) of pos@pietervanforeest.nl.

Verzuim

Ziek

Ziekte overkomt je, verzuim doe je in overleg. Ieder mens is wel eens ziek, maar het is van belang om de nadelige gevolgen voor het werk en je collega’s zoveel mogelijk te beperken. Daarom vragen we van je om samen met ons op zoek te gaan naar wat hierin de passende oplossing is en te kijken naar de mogelijkheden. Wil je alvast informatie over hoe een ziekteproces verloopt? Klik hier.

Voor meer informatie over de visie op verzuim, verwijzen wij je naar het verzuimprotocol.

Hersteld?

Als je weer aan het werk gaat, breng je jouw leidinggevende op de hoogte.

Fijn en veilig werken

P&O adviseur

Zijn er problemen op het werk of privé en heb je daardoor moeite om je werk te doen? Bespreek dit dan met je leidinggevende. Is dit niet voldoende? Doe dan een beroep op de P&O adviseur van de locatie/afdeling waar je werkt. Wij staan voor je klaar om jou te ondersteunen als dat nodig is!

Vertrouwenspersoon

Wanneer je binnen Pieter van Foreest wordt geconfronteerd met ongewenst gedrag dan is er een vertrouwenspersoon voor de juiste begeleiding en ondersteuning. Bij de vertrouwenspersoon kun je terecht met meldingen of klachten over ongewenst gedrag zoals: agressie en geweld, seksuele intimidatie, pesten en discriminatie. Wat doet een vertrouwenspersoon? Luisteren, adviseren, bijstaan, ondersteunen in het zoeken naar een oplossing, verwijzen naar hulpinstanties of het assisteren bij klachtenprocedures en/of aangifte.

Pieter van Foreest heeft gekozen voor onafhankelijke vertrouwenspersonen. Meta Marzguioui en Herman van der Wind zijn te bereiken via het bureau Bezemer Kuiper & Schubad op telefoonnummer 088 144 02 00.

De klachtenregeling

De klachtenregeling heeft als doel een rechtvaardige en snelle behandeling van klachten voor collega's mogelijk te maken. Men kan gebruik maken van deze regeling als een eerdere behandeling van de klacht door de direct leidinggevende, de manager of afdeling P&O niet tot een bevredigende oplossing heeft geleid. De klachtencommissie voor collega's is bereikbaar via klachtencommissiemedewerkers@pietervanforeest.nl.

Werkomstandigheden

Op elke locatie wordt een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uitgevoerd. De gezondheidssituatie op jouw werkplek wordt onder de loep genomen. Op basis van de resultaten worden verbeterplannen gemaakt. Dit om ervoor te zorgen dat jij kan werken in een gezonde werkomgeving.

VVAR

Werk je als Verpleegkundige of Verzorgende IG? Dan kun je met jouw vragen ook terecht bij de Verpleegkundige en Verzorgende Adviesraad (VVAR). De VVAR geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Raad van Bestuur over zaken die verband houden met de cliëntenzorg en het werk van verpleegkundigen en verzorgenden in de organisatie.

Dienstkleding

Voor de herkenbaarheid en hygiëne is het dragen van dienstkleding belangrijk. Pieter van Foreest stelt dienstkleding beschikbaar als dat nodig is voor de uitvoering van jouw werkzaamheden. Iedereen die werkt bij Pieter van Foreest is een visitekaartje voor de organisatie. Jij bent immers hét gezicht van de organisatie voor onze cliënten, hun naasten en voor iedereen met wie je in contact komt vanuit jouw professionele rol. En daar hoort een representatieve uitstraling bij. Om dienstkleding te bestellen heb je een activatiecode nodig.

De activatiecode om in te loggen ontvang je op je privé email adres via info@groenendijkbedrijfskleding.nl

Met de activatiecode kun je zelf kleding bestellen bij de leverancier via https://www.corpwear.nl/login . Deze link kun je ook aanklikken via het medewerkersportaal (intranet) bij ‘nieuwe dienstkleding bestellen’

Bij vragen over dienstkleding kun je mailen naar de dienstkleding helpdesk van onze leverancier co1@groenendijkbedrijfskleding.nl of bellen naar 0348 - 43 00 41.
Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. 

Meer informatie over dienstkleding staat in deze dienstkleding brochure.

Badge

Iedere medewerker van Pieter van Foreest dient zich te kunnen identificeren met een badge, deze dient zichtbaar gedragen te worden. Op deze badge staat je naam, functie en foto. Een badge is een must om je werk te kunnen doen. Het geeft je toegang tot locaties, Traka kasten voor sleutel beheer maar je gebruikt je badge bijvoorbeeld ook om te kunnen printen of scannen. Zodra P&O Service (pos@pietervanforeest.nl) een pasfoto van je ontvangen heeft kan de badge aangevraagd worden. De foto wordt tevens gebruikt in het interne telefoonboek.

Gebruik 2FA voor cliëntdossier

Pieter van Foreest vind het zeer belangrijk dat ook de cliëntgegevens veilig zijn. We werken met het cliënt dossier ONS waarvoor je, naast een gebruikersnaam en wachtwoord, een extra beveiligingscode nodig hebt die je verkrijgt door middel van de zogeheten twee-factor-authenticatie (2FA). Indien je geen werk telefoon hebt, vragen wij je je privé telefoon te gebruiken. Jij bepaalt vervolgens zelf hoe je de code het liefst ontvangt. Dit kan via een app die je download, via SMS of een telefonisch bericht. De extra code hoeft slechts één keer per 12 uur te worden ingevoerd. Een voordeel is dat je geen andere apparaten hoeft te gebruiken wat wel zo gemakkelijk is. De 2FA verloopt weliswaar via de infrastructuur van Pieter van Foreest, maar Pieter van Foreest heeft verder geen enkel toegang hiertoe. Een andere mogelijkheid is om een token aan te vragen. Je ontvangt de extra code dan op dit veiligheidsapparaat. Let erop dat je de token dan altijd bij je hebt en deze op een veilige plek opbergt. Dit is namelijk persoonsgeboden en staat gekoppeld aan jouw account. Meer informatie vind je op het Selfservice Portaal.

 

Ontwikkelen en leren
 

Foreestcollege

Pieter van Foreest vindt het belangrijk dat alle collega’s zich een leven lang kunnen blijven ontwikkelen. Niet iedereen doet dat op dezelfde manier of wil hetzelfde leren en dat is prima! Er zijn binnen Pieter van Foreest veel verschillende (bij)scholings- en ontwikkelmogelijkheden. Het Foreestcollege is de verzamelnaam van alle opleiding- en ontwikkelactiviteiten die binnen Pieter van Foreest plaatsvinden. Je kunt denken aan:

  • functie gerichte trainingstrajecten om jou te versterken in je dagelijkse werk, bijvoorbeeld de interne leerlijn voor gastvrouwen en verzorgenden IG.
  • (verkorte) beroepsopleidingen om door te groeien, bijvoorbeeld: van verzorgende IG naar mbo-verpleegkundige
  • persoonlijke ontwikkeling, door middel van de loopbaankaarten en (team)coaching
  • extra taken voor naast je functie

Pieters Leerplein

Wist je dat Pieter van Foreest ook een digitale leeromgeving, Pieters Leerplein, heeft? Hier vind je (verplichte) (zorg gerelateerde) trainingen. Deze kun je in overleg met je teammanager aanvragen. Je kunt hier precies zien voor welke trainingen je gecertificeerd bent. In de bibliotheek vind je naslagwerken om je vakkennis bij te houden over allerlei (zorg) onderwerpen. Naast de beroepsgerichte ontwikkelmogelijkheden bieden we in de bibliotheek ook (online) trainingen voor persoonlijke groei via GoodHabitz. Op GoodHabitz staan meer dan 150 korte digitale trainingen die je helpen jezelf verder te ontwikkelen. Maak de goodscan en er wordt speciaal voor jou een persoonlijk profiel opgesteld. Hierin zie je direct welke trainingen bij jou passen! Wil je bijvoorbeeld beter leren ontspannen? Volg de cursus mindfulness! Is tijdmanagement niet je beste kwaliteit en wil je hier beter in worden? Ook dat kan! Er is voor ieder wat wils.

Integriteit

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Aanvraag
Pieter van Foreest vindt een veilige woon- en werkomgeving uitermate belangrijk. Daarom vragen wij iedere collega waarmee wij een arbeidsovereenkomst aangaan, om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar oplevert voor het uitoefenen van een bepaalde functie. Een VOG staat ook wel bekend als een bewijs van goed gedrag.

Hoe werkt het aanvragen?
Pieter van Foreest dient digitaal een aanvraag voor een VOG voor je in. Vervolgens ontvang je een mail van Dienst Justis met een link om in te loggen met je DigiD. Als je geen DigiD hebt dan kun je deze aanvragen via http://www.digid.nl/aanvragen. Na het inloggen controleer je of de gegevens kloppen. Voordat de aanvraag door Dienst Justis in behandeling wordt genomen moet deze via iDEAL betaald worden. De kosten voor de aanvraag kun je declareren via Mijn Pieter

De verklaring Omtrent Gedrag wordt naar je huisadres gestuurd. Nadat je de originele VOG aan je leidinggevende hebt laten zien, moet je deze uploaden in Mijn Pieter. Je bent verplicht het origineel in je eigen administratie te bewaren gedurende je dienstverband bij Pieter van Foreest.

Hoe werkt de controle?
Het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG), onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, checkt in de registers van Justitie en politie of je in het verleden – meestal tot 4 jaar terug, maximaal tot 20 jaar terug – strafbare feiten hebt gepleegd.

Als uit onderzoek blijkt dat je geen strafbare feiten op jouw naam hebt staan, wordt de VOG binnen vier weken per post naar je huisadres gezonden. In de praktijk krijg je de VOG vaak binnen anderhalve week.

Ben je wel in aanraking geweest met Justitie of politie, dan wordt bekeken of jouw gedrag uit het verleden bezwaarlijk is voor de functie die je uit zult gaan voeren. Als de strafbare feiten niet relevant worden gevonden voor de functie, dan zul je een VOG ontvangen. In deze situatie wordt de VOG binnen acht weken naar jouw huisadres gezonden.

Staan er strafbare feiten achter jouw naam waardoor het COVOG het niet gewenst vindt dat je een bepaalde functie vervult, dan krijg je geen VOG.

Inlevertermijn
In de arbeidsovereenkomst is een artikel opgenomen waarin wordt overeengekomen dat je de VOG binnen tien weken na indiensttreding moet overleggen. Indien de originele VOG niet binnen deze termijn in Mijn Pieter is verwerkt wordt de arbeidsovereenkomst ontbonden.

Meer informatie
Meer informatie over de VOG lees je op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie:
https://www.justis.nl/producten/vog/

Kom je er niet uit, neem dan contact op met P&O Service via 015 515 5050 (optie 1) of pos@pietervanforeest.nl.

Gedragscode

Zo zijn onze manieren

Samen, jezelf zijn en boven verwachting zijn de kernwaarden van Pieter van Foreest. Onze visie en kernwaarden komen tot uiting in de manier waarop wij dagelijks zorg en ondersteuning verlenen aan onze cliënten. Persoonsgericht en in samenspraak met ruimte om jezelf te ontwikkelen en samen te leren. Naast onze visie en kernwaarden vinden wij het belangrijk om kaders te hebben over hoe we met elkaar omgaan. Duidelijke afspraken en richtlijnen over privacy, integriteit en bejegening. Afspraken waaraan we ons allemaal houden en waarop wij altijd mogen worden aangesproken. Binnen een cultuur waarin respect, gelijkwaardigheid, elkaar feedback geven en eigenaarschap leidend zijn. Zodat we met elkaar een prettige omgeving creëren om in te werken en voor cliënten en naasten om in te verblijven of te wonen en zich op het gemak te voelen. Samen dragen we op deze wijze bij aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Deze afspraken hebben we samengevoegd in een brochure. Met de ondertekening van je arbeidsovereenkomst ga je akkoord met deze afspraken, deze gedragscode. Lees deze goed door:

Privacyverklaring

Wij respecteren de privacy van zowel onze cliënten als onze collega's en doen er ook alles aan om deze gegevens te beschermen. Met de wetgeving van de AVG zijn alle bedrijven, verenigingen en organisaties verplicht om inzicht te geven in de persoonsgegevens die zij van je verzamelen en hoe ze omgaan met die gegevens. Bekijk wat het voor jou betekent en inhoudt hier

Communicatie

Communicatie vindt zoveel mogelijk digitaal plaats. Het privé mailadres wordt gebruikt voor P&O post die voorheen naar het huisadres werd gestuurd. Uiteraard gaan wij hier zorgvuldig mee om en zijn wij terughoudend met het gebruik van je privé mailadres. Een eventuele wijziging van je privé mailadres kun je doorgeven via Mijn Pieter.

Mijn Pieter

Alle collega's hebben toegang tot Mijn Pieter (www.mijnpieter.nl). In Mijn Pieter worden alle personeelsgegevens vastgelegd en vind je taken en berichten over je dienstverband bij Pieter van Foreest. Als collega kun je zelf allerlei dingen regelen, zoals het indienen van declaraties en je fietsaanvraag, het inzien van je salarisstroken en het raadplegen van je eigen dossier. Mijn Pieter heeft ook een app die je kunt downloaden. In de app heb je minder mogelijkheden dan in Mijn Pieter, maar de app is wel erg handig om bijvoorbeeld snel je loonstrook of jaaropgave in te zien. Voor meer informatie over het inloggen en downloaden van de app zie: https://pietervanforeest.nl/mijnpieter

Op de hoogte blijven

Via Pieters Intranet blijf jij op de hoogte van alles dat er speelt binnen de organisatie. Pieters Intranet is de springplank naar jouw dagelijkse werkzaamheden. Je gaat bijvoorbeeld via Pieters Intranet naar je applicaties. Is er een storing, dan kun je via www.pietervanforeest.nl/applicaties ook jouw applicaties bereiken. Ook zetten we zo nu en dan een nieuwsbrief in. Digitale nieuwsbrieven worden verstuurd naar je @pietervanforeest.nl mailadres. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. In 2019 heeft Pieter van Foreest 'The Green Deal 2.0' ondertekent. Deelnemende organisaties zorgen er samen voor dat de invloed van de zorg op CO2 uitstoot de komende jaren met 49% gereduceerd wordt. Daarnaast is de doelstelling om zuiniger gebruik te maken van grondstoffen, te zorgen voor schoner water en een gezonde leefomgeving. Daarmee willen we onze bijdrage aan milieuvervuiling en klimaatverandering sterk terugdringen. In 2021 zijn vier locaties gestart met de pilot van de Milieuthermometer Zorg. De milieuthermometer is een tool waarmee locaties hun duurzaamheidsprestatie en milieuzorg zichtbaar kunnen maken en aantoonbaar kunnen verbeteren. De locaties die voldoen aan de eisen op het gebied van energie, afval en voeding kunnen zich certificeren. Nadat de pilot succesvol afgerond is en de eerste vier locaties brons gecertificeerd zijn, wordt de milieuthermometer ook op andere locaties uitgerold. Samen werken we aan een gezonde duurzame toekomst in de zorg.