“Bevoorrecht met zo’n geweldige baan”

Henny boshuizen, vrijwilligerscoördinator

Sinds een jaar ben ik werkzaam in Veenhage in Nootdorp. Ik ben gestart als Begeleider Welzijn. Omdat ik voor de activiteiten al veel contact had me de vrijwilligers heb ik de taken van Jessica Smit overgenomen en heb ik nu sinds een tijdje de vrijwilligers van Veenhage onder mijn hoede.

En dat bevalt prima! Veenhage heeft een vast kern met fijne en erg betrokken vrijwilligers. Velen zijn al jaren in Veenhage te vinden en weten het woonzorgcentrum haast blindelings te vinden. Op papier zijn er ongeveer 140 vrijwilligers. Voor wekelijks terugkerende activiteiten zijn er vaste vrijwilligers die de activiteit samen met de activiteitenbegeleidsters Lida en Marian draaiende houden. Dit is voor het welzijnsaanbod van groot belang. Wij zouden heel veel leuke dingen niet meer kunnen organiseren voor als er geen vrijwilligers zouden zijn.

'Ze weten Veenhage blindelings te vinden’

In Veenhage  is het te merken dat vrijwilligers heel veel voor de bewoners over hebben. Ik doe ook nooit tevergeefs een beroep op deze groep. Eens in de maand stuur ik een mail met de activiteiten van de maand erop rond met de vraag om hulp. Meestal krijg ik direct al berichtjes terug; “zet mij maar op de lijst”… . Momenteel zijn we druk bezig met het organiseren van 2 bewoners vakanties. Ook daar hebben we de hulp van vrijwilligers hard nodig. Een hele uitdaging, vooral een chauffeur voor op het busje van de was wat lastig in te vullen. Maar dankzij de hulp van een andere vrijwilligers coördinator is dit opgelost en gaan we in mei met een volledig bezetting op vakantie naar Lemele.

De laatste maanden komen er ook regelmatig spontaan mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen in Veenhage, gewoon om iets voor een ander te kunnen betekenen. Als ik dan in het eerste gesprek het enthousiasme van deze mensen bemerk krijg ik daar een heel blij gevoel van. Het maakt mijn werk zo fijn, wetende dat ik het niet alleen hoef te doen, met hele  trouwe vrijwilligers die achter maar zeker ook naast ons staan, om het voor de bewoners maar ook voor de familie en de verzorging zo prettig mogelijk te maken in Veenhage. Ik voel mij bevoorrecht met zo`n geweldige baan!

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.

x

Uw mening over onze website

Wil jij ons helpen om onze website nog beter te maken?


Ik doe mee

Deze pop-up sluit in 5

x

Help ons om onze website nog beter te maken in 3 stappen

Geef uw mening

1 van 3

Heeft u de informatie gevonden die u zocht?

Zo nee, welke informatie zoekt u?