“Meisje zal ik jou eens een belangrijke tip geven?”

Blog van Carola Claassens en Whitney Hoogenraad, specialistisch team

Carola en Whitney werken beiden als ambulant verpleegkundige bij het specialistisch team van Pieter van Foreest. Dag en nacht zijn ze oproepbaar en gaan zij op pad om bij cliënten thuis te ondersteunen op het gebied van complexe verpleegkundige behandelingen. In hun blog vertellen zij wat zij meemaken onderweg en bij cliënten thuis.

Vandaag heb ik ervaren dat het leven soms bikkelhard kan zijn en dat geluk en verdriet heel dicht bij elkaar liggen. Mevrouw heeft die ene vreselijke kwaadaardige ziekte en krijgt morgen euthanasie. Vandaag kom ik alvast het infuus plaatsen.

“Meisje zal ik jou eens een belangrijke tip geven?” Ik kijk mevrouw in haar ogen aan. Ogen die gevuld zijn met vreugde, vermoeidheid en tranen. “Het leven is soms kort. Geniet van elke dag, want voordat je het weet is het voorbij.” Ik pak mevrouw haar hand met vochtige ogen en begin te knikken. Ik plaats het infuus en een kwartier later sta ik naast de auto en realiseer ik mij weer hoe kort het leven inderdaad kan zijn. Maar ik heb wel iets voor mevrouw kunnen betekenen en dat is voor mij het mooiste gevoel dat er bestaat.

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.