“Het is de toon die muziek maakt”

Blog van Esther Tettero, programmacoördinator Ontmoetingscentrum Naaldwijk

Esther Tettero werkt als programmacoördinator in Ontmoetingscentrum Naaldwijk. Het centrum richt zich op mensen die vergeetachtig zijn, moeite hebben met de dingen van alledag of het begrijpen van anderen. Ook personen met lichamelijk beperkingen of voor wie het gemis van contacten een probleem is, kunnen terecht bij het ontmoetingscentrum. Esther en haar collega’s horen dagelijks mooie en ontroerende verhalen en herinneringen. In een serie blog delen zij deze mooie momenten, groot en klein, met jullie.

Meneer Klaas komt naar het ontmoetingscentrum in Naaldwijk. Voor sommige mensen is dit best een grote stap, om voor de eerste keer naar een ontmoetingscentrum te gaan. Bij de eerste kennismaking ziet hij een piano staan en het is direct duidelijk dat hij dit erg leuk vindt. Het blijkt dat Meneer Klaas jarenlang dirigent is geweest en muziek speelde, maar dat dit op een gegeven moment niet meer lukte.

Eenmaal bezoeker bij het Ontmoetingscentrum, neemt meneer al snel zijn muziek mee en speelt af en toe een stuk. Zo vermaakt hij zichzelf, maar ook zeker de medebezoekers. Als de muziek herkenbaar is, wordt er zelfs luidkeels meegezongen! Wat mooi om te zien, dat de piano die jarenlang werkeloos in de hoek stond, nu weer wordt bespeeld.

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.

x

Uw mening over onze website

Wil jij ons helpen om onze website nog beter te maken?


Ik doe mee

Deze pop-up sluit in 5

x

Help ons om onze website nog beter te maken in 3 stappen

Geef uw mening

1 van 3

Heeft u de informatie gevonden die u zocht?

Zo nee, welke informatie zoekt u?