“Wat zijn we onderling eigenlijk fanatiek”

Blog van Carola Claassens en Whitney Hoogenraad, specialistisch team

Carola en Whitney werken beiden als ambulant verpleegkundige bij het specialistisch team van Pieter van Foreest. Dag en nacht zijn ze oproepbaar en gaan zij op pad om bij cliënten thuis te ondersteunen op het gebied van complexe verpleegkundige behandelingen. In hun blog vertellen zij wat zij meemaken onderweg en bij cliënten thuis.

Als medewerker van het specialistisch team werk je vooral solistisch. Natuurlijk zijn we collega’s en vormen we samen een team, maar we zien elkaar niet zo vaak. Meestal even bij het overdragen van de dienst en verder spreken we elkaar vooral telefonisch. Een teamuitje is dan extra leuk. Je bent weer eens met zijn allen bij elkaar om bij te praten. Niet over cliënten zoals tijdens een overdracht maar over al het andere. Wat ons bezig houdt en wat we mee maken, zowel werk als privé. Dit keer was bijna iedereen van de partij. Natuurlijk waren een aantal van ons aan het werk, want dat gaat altijd door. Om aan de teamspirit te werken was er een leuk spel bedacht en dit alles in combinatie met een 3-gangen diner. Het spel was de “Ik hou van Holland” quiz. Er was een quizmaster aanwezig en daarnaast natuurlijk de welbekende Hollandse attributen. De twee teams waren snel gevormd en daar gingen we. Alles kwam voorbij, van liedjes raden met de bijbehorende artiest tot het spellen van de meest vreemde woorden. Wat zijn we onderling eigenlijk fanatiek. Iedereen zat er helemaal in en wilde gewoon winnen. Er is heel wat fout gegaan en de meest bizarre antwoorden zijn voorbij gekomen maar er is voornamelijk heel veel gelachen. Het eten was heerlijk en iedereen heeft een hele fijne avond gehad. En de winnaars…… ontvangen uiteraard eeuwige roem.

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.