“"En als er dan vooruitgang wordt geboekt zijn wij als team natuurlijk net zo blij"”

Blog van Carola Claassens en Whitney Hoogenraad, specialistisch team

Carola en Whitney werken beiden als ambulant verpleegkundige bij het specialistisch team van Pieter van Foreest. Dag en nacht zijn ze oproepbaar en gaan zij op pad om bij cliënten thuis te ondersteunen op het gebied van complexe verpleegkundige behandelingen. In hun blog vertellen zij wat zij meemaken onderweg en bij cliënten thuis.

Als specialistisch team krijgen wij wekelijks veel aanvragen voor het opstarten van wondzorg. Ongeveer zes maanden geleden kregen wij een aanvraag voor het behandelen van een wond bij een meneer. Het was een complexe wond. Meneer was er al twee keer aan geopereerd. De wondzorg bestond uit twee keer per dag spoelen en verbinden.

Helaas wilde de genezing niet zo vlotten. Meneer had veel last van de wond en het beperkte hem bij zijn dagelijkse en sociale activiteiten. In de maanden die volgden vond er weinig verbetering plaats. Meneer begon de hoop te verliezen. De arts in het ziekenhuis wilde opnieuw opereren, maar meneer zag dit absoluut niet zitten. Hij besloot om nog twee maanden aan te kijken en de arts ging hiermee akkoord.

Wonder boven wonder gaat het een maand later een stuk beter. De wond lijkt te genezen en de spoelingen mogen minder gegeven gaan worden. Van twee keer per dag naar drie keer per week. Meneer krijgt dus weer meer tijd voor zijn sociale activiteiten en daar geniet daar enorm van.

Dit soort “aanvragen” gaan niet alleen over het leveren van wondzorg. Naast het verlenen van de zorg proberen we onze klanten en hun naasten te ondersteunen bij het gehele ziekteproces. Zorgvragen als deze nemen vaak veel tijd in beslag en gaan met ups en downs. En als er dan vooruitgang wordt geboekt zijn wij als team natuurlijk net zo blij voor onze klanten en hun familieleden als zij zelf.

 

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.

x

Uw mening over onze website

Wil jij ons helpen om onze website nog beter te maken?


Ik doe mee

Deze pop-up sluit in 5

x

Help ons om onze website nog beter te maken in 3 stappen

Geef uw mening

1 van 3

Heeft u de informatie gevonden die u zocht?

Zo nee, welke informatie zoekt u?