“Deelnemers halen het beste in elkaar naar boven tijdens de training”

Steffi van der Velden, Fysiotherapeut

Steffi van der Velden studeerde in 2010 af als fysiotherapeut. Na een korte waarneming ging ze al snel fulltime aan de slag bij Pieter van Foreest voor onder andere Pieters Behandel Praktijk in Naaldwijk. Steffi geeft zowel individuele als groepsbehandelingen aan mensen met reumatische aandoeningen en COPD en aan mensen die een beroerte hebben gehad.

De sfeer is helemaal super
‘Toen ik net bij Pieter van Foreest kwam werken nam ik een groepsbehandeling waar. Deze manier van trainen vond ik erg leuk. Cliënten hebben zoveel doorzettingsvermogen nodig om ondanks hun beperkingen toch te blijven bewegen en trainen. De ene keer lukt dit beter dan de andere keer. Tijdens de groepsbehandelingen halen ze het beste in elkaar naar boven. Er hangt zo’n positieve sfeer. Dat is gewoon helemaal super! Deelnemers hebben veelal dezelfde ziekte en lopen zodoende tegen dezelfde beperkingen aan. Inventief als ze zijn, komen ze vaak met hun eigen oplossingen die voor andere groepsleden ook weer kunnen werken. Zo leer ook ik nog iedere keer wat bij’, lacht Steffi.

Hard trainen maar wel met plezier
Iedere training start met een warming-up. Terwijl de spieren worden losgemaakt gaat Steffi na of er bij de groepsleden nog veranderingen zijn in de gezondheid en conditie. Ieder groepslid heeft zijn eigen doelen. De één wil weer zelf kunnen fietsen, de ander wil graag zelf de boodschappen kunnen doen of makkelijker trap lopen. Op basis van deze doelen wordt een plan gemaakt waar in de groepslessen aan gewerkt wordt. Een groepsbehandeling duurt een uur. Na de warming-up volgt er krachttraining en/of een conditietraining. Steffi kent de doelen van haar cliënten en bekijkt per individu of de intensiteit van de training past en stuurt hier en daar wat bij. Als er nog energie over is wordt de training afgesloten met een spelvorm. Alle groepsleden kunnen hier aan meedoen op hun eigen niveau. ‘Het is echt bedoeld om het plezier in bewegen te behouden of wellicht zelfs terug te vinden. Want bewegen moet ook vooral leuk zijn’ sluit Steffi af.

Groepsbehandeling iets voor jou?
Groepsbehandelingen richten zich op deelnemers met dezelfde ziektebeelden. Zo is er een longgroep,  CVA-groep, Parkinsongroep en gemengde groep.

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.