“Het was mij duidelijk dat de komende 2,5 jaar aanpoten zou worden”

Blog van Carola Claassens en Whitney Hoogenraad, specialistisch team

Carola en Whitney werken beiden als ambulant verpleegkundige bij het specialistisch team van Pieter van Foreest. Dag en nacht zijn ze oproepbaar en gaan zij op pad om bij cliënten thuis te ondersteunen op het gebied van complexe verpleegkundige behandelingen. In hun blog vertellen zij wat zij meemaken onderweg en bij cliënten thuis.

Het is alweer drie jaar geleden dat ik besloot dat ik me verder wilde ontwikkelen als verpleegkundige. Ik gaf mijn wens aan bij mijn teammanager en kreeg toestemming om de HBO-V opleiding te gaan doen. Een droom die uitkwam. Samen met nog twee collega’s (Judith en Melle) begonnen wij in augustus 2017 aan de opleiding.

Bij de start merkte ik gelijk dat het vooral heel anders was dan op het MBO. Het was weliswaar alweer een paar jaar geleden dat ik in de schoolbanken had gezeten, maar na het eerste uur was het mij duidelijk dat de komende 2,5 jaar aanpoten zou worden. Die voorspelling klopte als een bus. De stressmomenten als er weer een verslag af moest (waar ik natuurlijk te laat aan begonnen was). De spanning als we een cijfer terug moesten krijgen. De ontlading bij een voldoende maar de teleurstelling bij een onvoldoende. Bij ons alle drie ging het met ups en downs. We hebben elkaar erdoorheen gesleept. “Zet hem op! Even doorzetten! Het is voor een goed doel” zijn woorden die wij met enige regelmaat tegen elkaar zeiden. Met zijn drieën hebben we de HBO-V opleiding intens beleefd.

Nu, 2,5 jaar later mogen wij zeggen dat wij alle drie geslaagd zijn voor de opleiding tot HBO- Verpleegkundige. Het specialistisch team is dus drie HBO-Verpleegkundigen rijker. Met elkaar zijn we nieuwe plannen aan het maken en hopelijk kunnen we over 2,5 jaar zeggen dat de implementatie hiervan ook goed is verlopen. Eerst maar eens genieten van de vrije tijd die we tijdens onze studie gemist hebben. Ik ga genieten van mijn gezin en familieleden en ik heb nog een aantal series klaarstaan waar ik nog niet aan toegekomen was.  

 

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.