“Met het kleinkind fietsen in Hong Kong”

Esther Tettero, Programmacoördinator Ontmoetingscentrum Naaldwijk

Esther Tettero werkt sinds anderhalf jaar als programmacoördinator in Ontmoetingscentrum Naaldwijk. Het centrum richt zich op mensen die vergeetachtig zijn, moeite hebben met de dingen van alledag of het begrijpen van anderen. Ook personen met lichamelijk beperkingen of voor wie het gemis van contacten een probleem is, kunnen terecht bij het ontmoetingscentrum. Esther en haar collega’s horen dagelijks mooie en ontroerende verhalen en herinneringen. In een serie blog delen zij deze mooie momenten, groot en klein, met jullie.

Bij Ontmoetingscentrum Naaldwijk is een fietslabyrint. Bezoekers kunnen fietsen op een hometrainer met een groot televisiescherm voor zich. Op dit videoscherm kan de bezoeker kiezen welke route hij of zij fietst, in welk land en in welke stad. 

Zo ging Aleida fietsen in Hongkong. Haar kleinzoon studeert daar en ze wilde wel eens zien hoe die stad eruitzag. Terwijl Aleida aan het fietsen was, schreef mijn collega de straatnamen waarlangs ze reed op. Die avond sprak Aleida haar kleinzoon via Skype. Ze vertelde dat ze door Hong Kong had gefietst en wat ze allemaal had gezien. Een feest van herkenning voor beide partijen en zo mooi om te zien en te horen dat haar kleinzoon op deze manier weer even heel dichtbij was.  

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.

x

Uw mening over onze website

Wil jij ons helpen om onze website nog beter te maken?


Ik doe mee

Deze pop-up sluit in 5

x

Help ons om onze website nog beter te maken in 3 stappen

Geef uw mening

1 van 3

Heeft u de informatie gevonden die u zocht?

Zo nee, welke informatie zoekt u?