“Specialisten werken naast én met elkaar”

Sabine Verbeek, manager Pieters Behandel Praktijk

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, staan de specialisten van Pieters Behandel Praktijk dagelijks klaar met diagnostiek, advies en behandelingen. Dit kan aan huis maar ook in één van de drie regionale behandelcentra van Pieter van Foreest.

In Naaldwijk, direct naast het Behandelcentrum, De Kreek in ’s-Gravenzande en De Bieslandhof in Delft vindt u Pieters Behandel Praktijk, waar een deskundig en gemotiveerd team antwoord geeft op tal van (complexe) zorgvragen. Manager Sabine Verbeek onderstreept de veelzijdigheid én slagvaardigheid: “Het is bekend dat door de vergrijzing mensen langer thuis blijven wonen. Met de juiste behandeling aan huis, of hier in Pieters Behandel Praktijk, is dit goed mogelijk. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtiek en psychologie. Ook de Specialist Ouderengeneeskunde maakt deel uit van het team en kan door een huisarts worden ingeschakeld bij complexe zorgvragen. Onze cliënten worden doorverwezen door de huisarts of medisch specialist. Jonge mensen die getroffen zijn door (bijvoorbeeld) een beroerte kunnen hier ook terecht voor therapie.

De kracht van Pieters Behandel Praktijk is dat we een team van deskundige behandelaren hebben die niet alleen naast elkaar werken maar ook mét elkaar. Bijvoorbeeld als een cliënt voor logopedie komt en ook naar de fysiotherapeut moet, dan kunnen de afspraken aansluitend worden gepland. Daarnaast hebben onze behandelaren gemakkelijk contact waardoor ze sneller een compleet beeld hebben,” aldus Sabine, die haar collega’s ook op afstand hulp biedt. “We zijn ook een vraagbaak voor iedereen die antwoorden nodig heeft. Laatst belde iemand die angst heeft om op een scootmobiel te rijden. Wij vertellen dan dat onze ergotherapeuten scootmobieltraining geven, wat zelfs wordt vergoed uit de zorgverzekering. Soms weet men gewoon niet waar ze met vragen terecht kunnen. Terwijl wij vaak de oplossingen voorhanden hebben. Het is gewoon een kwestie van even bellen….”

Gespecialiseerde zorg 
Pieters Behandel Praktijk is gespecialiseerd in diverse aandoeningen als CVA (beroerte), dementie, Parkinson, etalagebenen en aangezichtsverlamming. Ook wordt er doorverwezen vanuit de reguliere fysiotherapie naar Pieters Behandel Praktijk. Sabine: “Wij kunnen gespecialiseerde behandeling bieden, omdat wij hiervoor de ervaring en middelen beschikbaar hebben. Vaak hebben mensen met Parkinson te maken met loop- en balansproblemen, het z.g. ‘freezing’. Hierbij heeft men het gevoel dat de voeten aan de grond blijven plakken en er geen voorwaartse passen meer gemaakt kunnen worden. Met behulp van bijvoorbeeld een laserstraal op de vloer proberen we dit probleem zoveel mogelijk te verhelpen. Een ander voorbeeld van verregaande specialisatie is de rol van de diëtist voor mensen met COPD. Volwaardige voeding, voldoende spiermassa en voldoende energie uit voeding is bij deze doelgroep belangrijk.’’

Signalerende functie 
In onze regio zijn diverse fysiotherapeuten actief binnen Pieters Behandel Praktijk. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van o.a. geriatrie en oedeemtherapie. Door de (wijk)verpleegkundigen of casemanagers, die niet alleen een verzorgende maar ook een signalerende functie hebben, wordt regelmatig hun hulp gevraagd. Sabine: “Met elkaar doen we er alles aan om onze cliënten op een fijne manier thuis te laten wonen. Het betreft niet altijd lichamelijke klachten. Het kan ook zijn dat iemand bang is om te vallen, en daardoor niet meer naar buiten durft te gaan en in een isolement kan raken. Met therapie aan huis of bij ons in de behandelpraktijk proberen we het zelfvertrouwen met balans- en loopoefeningen te herstellen. Samen met de mantelzorgers kijken we hoe we de zelfredzaamheid van de zorgvragers kunnen bevorderen én behouden. Een paar weken geleden reageerde nog één van onze cliënten: ‘Heerlijk, door jullie hulp kan ik weer naar de supermarkt.’ Sabine is trots op de collega’s van Pieters Behandel Praktijk. “Het zijn niet zo zeer de behandelingen die we uitvoeren of de antwoorden die we geven op zorgvragen. Het is nog veel meer het ‘er zijn’ voor de cliënten en samen voor het uiteindelijke resultaat gaan.’’

Gebundelde kennis  
Voor behandelingen die binnen het aanbod van Pieters Behandel Praktijk vallen wordt eerst een intakegesprek gehouden om te beoordelen of de cliënt gebaat is bij individuele of groepsbehandeling. In het geval van een groepsbehandeling kan men doorstromen naar groepstherapie. Sabine: “Bij CVA, COPD, Parkinson of Hartrevalidatie werkt het ontmoeten van lotgenoten extra stimulerend. Er ontstaan sociale contacten en men ontmoet gelijkgestemden tijdens een heerlijke kop koffie. Voor degenen  die hun conditie op peil willen houden en lekker willen bewegen, hebben we de ‘Beweeg je fit’ strippenkaart. Voor € 55,- kunt u acht keer komen sporten. Slaat u een keer over, dan is dit geen probleem. De kaart blijft voor een langere periode geldig,” aldus Sabine. “We hebben affiniteit met tal van aandoeningen en zijn multidisciplinair. Bijna nergens vind je zoveel gespecialiseerde behandelingen binnen één gebouw.”

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de zorgverzekering of Pieters Behandel Praktijk? Bijvoorbeeld over de specialisaties, de behandelaren en hoe zij te werk gaan? Ga dan naar www.pietersbehandelpraktijk.nl. U kunt ook terecht bij de receptie van de hoofdvestiging aan de Middel Broekweg 2a in Naaldwijk, ingang Behandelcentrum Westland (gang van de Vegrowinkel).  U kunt uw vragen uiteraard ook telefonisch stellen via 0174 615 255.

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.

x

Doe mee met Pieter en jij!
Kom kennismaken op 22 en 23 maart

Kennismaken met Pieter van Foreest en elkaar coronaproof ontmoeten? Dat kan digitaal tijdens onze digitale PIETER EN JIJ? Events in de ontdek de zorg week. Speciaal voor gediplomeerden in de zorg maar ook voor herintreders en zij-instromers. Thuis achter je laptop, device of telefoon log je in en krijg je alles te horen en te zien over het werken bij Pieter van Foreest. Je krijgt informatie over de diverse functies die we beschikbaar hebben zoals, Verzorgende IG, Contactverzorgende, Verpleegkundige in de Wijk, MBO-verpleegkundige, de rol van Wijkverpleegkundige en HBO-Verpleegkundige op een locatie.

De kennismaking voor zij-instromers en herintreders gaat meer specifiek om de mogelijkheden binnen Pieter van Foreest, om werken en leren te combineren en om als herintreder met een persoonlijk herintrederstraject terug te keren in de zorg. Heerlijk relaxed want je zit thuis achter je bureau, op je meest luie stoel of andere heerlijke plek, met je favoriete koffie of thee

Geïnteresseerd?

Meld je aan

test