Als je geconfronteerd wordt met geheugenproblemen of dementie heeft dit een grote impact met vergaande gevolgen voor de persoon zelf als voor de naasten. Wat nu? Hoe gaat het zich verder ontwikkelen? Hoe kan je zoveel mogelijk de dingen blijven doen die je graag doet?

Het team van Sociale Benadering Delft kan u daarbij helpen. Samen kijken we wat wel kan en gaan we op zoek naar manieren van ondersteuning en zingeving die bij u passen in uw dagelijkse leven. Ook uw naasten betrekken we hierbij. Denk hierbij aan het ondersteunen bij het behouden en opbouwen van waardevolle sociale contacten/relaties, het creëren van ruimte voor andere sociale rollen en het vinden van een nieuw evenwicht in de huidige sociale rollen of het helpen vinden van nieuwe activiteiten die aansluiten bij uw interesses.

Wat is de Sociale Benadering?
Deze nieuwe aanpak, genaamd de Sociale Benadering (SB) richt zich op het zien van de mens achter de geheugenklachten of dementie. De Sociale Benadering wil samen met u zoeken naar manieren van ondersteuning en zingeving die passen bij u en uw dagelijks leven.

Meer informatie?
De Sociale Benadering is actief in de wijk Voorhof of Buitenhof in Delft. Het team bestaat uit zorg- en welzijnsprofessionals en leden met andere achtergronden. Woont u in Delft en wil u meer informatie? Mail dan naar socialebenaderingdelft@pietervanforeest.nl, zodat één van de teamleden contact met u kan opnemen.