cMed Plus medicijnhulp

Iedereen wil zo lang mogelijk onafhankelijk zijn. Dat is de wens van vele ouderen, ondanks dat ze soms hulp en ondersteuning nodig hebben van de thuiszorg.  Wanneer u meerdere medicijnen op verschillende momenten van de dag dient in te nemen, is het belangrijk dat u op het juiste moment de juiste medicijnen inneemt.  Dan is het fijn als er een medicijnhulp is die hierbij ondersteuning biedt. cMed Plus kan u helpen met het zelfstandig innemen van uw medicijnen. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van het moment waarop de thuiszorg langskomt. Het contact met de thuiszorg blijft voor de overige zorgtaken. Daarnaast kunt u door middel van de 'op reis' knop meerdere medicijnzakjes van tevoren opvragen wanneer u op het medicatiemoment niet thuis mocht zijn. U kunt de cMed Plus ook meenemen wanneer u enkele dagen weggaat, waardoor u meer vrijheid en zelfstandigheid krijgt. 

Samenwerking met FocusCura
Pieter van Foreest werkt samen met FocusCura om u van de beste zorg te voorzien. 

Wat is cMed Plus?
cMed Plus is uw medicijnhulp voor thuis. Het is een medicijndispenser waar de medewerker van de thuiszorg, in samenwerking met uw apotheker, uw medicijnrol in plaatst. Als het tijd is om uw medicijnen in te nemen, gaat er een geluids- en lichtsignaal af. Met één druk op de knop krijgt u de juiste medicijnen en kunt u ze innemen. De werking wordt op afstand gemonitord. Bij geen medicatie-uitname wordt er een melding gemaakt en contact opgenomen met u. Zo eenvoudig is het.

Voordelen van cMed Plus

  • Medicatieveiligheid: Met ingebouwde controles wordt gecheckt of de juiste persoon op het juiste moment de juiste medicatie uitneemt.
  • Opvolging bij geen medicatie-uitname: Als u uw medicatie niet uitneemt, gaat er een signaal naar de servicedesk van FocusCura en wordt er contact met u opgenomen.
  • Makkelijk in gebruik: Met één druk op de knop heeft u de juiste medicatie.
  • Eenvoudig te openen: Het medicatiezakje is deels opengesneden waardoor u deze makkelijk kan openen.
  • Medicijnen voor buitenshuis: U kunt uw medicijnen meenemen voor onderweg, op de dispenser kunt u eenvoudig aangeven hoeveel u nodig heeft.

Indicatie
Om in aanmerking te komen voor de cMed Plus heeft u een thuiszorgindicatie nodig. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan de cMed Plus.

Heeft u interesse in cMed Plus?
Wilt u meer over de cMed Plus weten en ontvangt u van één van deze teams thuiszorg? Onze collega's geven u graag meer informatie hierover. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 015 515 5000 of vraag uw wijkverpleegkundige naar de mogelijkheden.

Brochures
Flyer cMed Plus