banner

Psychomotorisch Therapeut


Ben jij die energieke, doortastende en ambitieuze (bijna afgestudeerd) Psychomotorisch Therapeut? Kom jij bewoners, cliënten en bezoekers die te maken hebben met onbegrepen gedrag en/of stemming- of andere psychosociale problemen, stimuleren en ondersteunen, door middel van bewegingsgerichte en lichaamsgerichte werkvormen? Dan maken wij graag kennis met jou!
 

Werkgebied

Binnen de vakgroep PMT werken we met verschillende doelgroepen, met daarbij horende hulpvragen, zoals psychogeriatrie (PG) en somatiek. Ons werk verspreid zich over locaties in Delft en het Westland. Binnen deze doelgroepen zijn er verschillende specialisaties zoals cliënten met dementie op jonge leeftijd, hoogopgeleide cliënten, en cliënten met dementie & zeer ernstig probleemgedrag (D-ZEP afdeling). Je werkt zowel in de woonzorgcentra als in ontmoetingscentra.

Als psychomotorisch therapeut ben je onderdeel van het Kennis-en Behandelcentrum (KBC) en werk je vanuit een multidisciplinair team om de cliënten zowel sociaal, fysiek als cognitief te stimuleren, ondersteunen en te begeleiden om het mentaal welbevinden te vergoten.

Klik hier voor een interview met Anne van der Meulen over haar werk als Psychomotorisch Therapeut bij Pieter van Foreest.

Wat ga je doen?

 • Zowel sociaal, emotioneel, fysiek als cognitief cliënten stimuleren, ondersteunen en begeleiden binnen verschillende hulpvragen;
 • Opstellen, uitvoeren en evalueren van behandelplannen gericht op gedrags-, stemmings- of andere psychosociale problemen;
 • Je realiseert behandeldoelen binnen een groepsgerichte of individuele therapie;
 • Observaties zowel mondeling als schriftelijk terugkoppelen binnen het multidisciplinaire team en in de rapportage.

Wat breng je mee?

 • Afgeronde hbo-opleiding Psychomotorische Therapie. Studeer je in de komende maanden af, dan nodigen wij je ook van harte uit te reageren op deze functie;
 • Ervaring of interesse in de ouderenzorg;
 • Stevige persoonlijkheid en je weet je rol binnen het team te pakken;
 • Kennis en inzicht in groepsdynamica, ziektebeelden, het menselijk bewegen;
 • Zowel zelfstandig als in een multidisciplinair team kunnen werken;
 • Ervaring met het opstellen, uitvoeren en evalueren van behandelplannen;
 • Enthousiasme, flexibiliteit en humor.

Wat bieden wij?

 • Salaris conform FWG schaal 55 vakantiegeld en een eindejaarsuitkering  (CAO VVT);
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Vaste uren, 16 tot 36 uur
 • Diverse opleidingsmogelijkheden (oa. Cursus Sensorische Informatieverwerking);
 • Fietsregeling die je kunt gebruiken voor een E-Bike;
 • Korting op je zorgverzekering;
 • Prettige en professionele werkomgeving.

Wil je meer informatie of heb je vragen?

Voor specifieke vragen over de inhoud van het werk kan je contact opnemen met Laura Aben, psychomotorisch therapeut via 06 1231 6333 of Michelle Zwambach, teammanager Kennis en Behandelcentrum via 06 1111 6994. Voor overige vragen neem dan contact op met Ralph Franken, Corporate Recruiter via 06 1487 6489 of via het e-mailadres werken@pietervanforeest.nl

Interesse gewekt?
Upload je CV en motivatiebrief via de button ‘solliciteer nu’.

Bedrijfsinformatie
Werken bij Pieter van Foreest is werken bij een veelzijdige en vooruitstrevende organisatie. Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen en we waarderen het als je zelf initiatief neemt. We vinden het belangrijk voor onze cliënten dat we persoonsgericht werken en zodoende bijdragen aan hun welbevinden. Dat is waar we het voor doen. Bij Pieter van Foreest is er altijd een plek waar jouw kwaliteiten tot zijn recht komen. We bieden namelijk een breed pakket aan zorg, behandeling en welzijn voor ouderen. Dit doen we in de regio’s Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. De organisatie telt 25 locaties, biedt Thuiszorg, Hulp bij het Huishouden en diverse services en diensten. Samen met 3700 medewerkers en 1550 vrijwilligers maak jij hét verschil voor onze cliënten.

Bij accepteren van de functie vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Goed geregeld

We zijn zuinig op onze medewerkers. We vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug. Waardering, boeiend en uitdagend werk, teamspirit en natuurlijk mooie en bijzondere momenten met onze cliënten en hun mantelzorgers. Bovendien is Pieter van Foreest een organisatie die voor je klaar staat.

x

Uw mening over onze website

Wil jij ons helpen om onze website nog beter te maken?


Ik doe mee

Deze pop-up sluit in 5

x

Help ons om onze website nog beter te maken in 3 stappen

Geef uw mening

1 van 3

Heeft u de informatie gevonden die u zocht?

Zo nee, welke informatie zoekt u?
uw mening over onze website