“Koetjes en kalfjes in 2ehandswinkel ‘Het Erfgoed’”

Adri de Knegt, vrijwilliger en Margot Verbrugge, vrijwilligerscoödinator

‘Natuurlijk is het leuk om wat te verkopen, maar eigenlijk zijn we hier voor het sociale aspect.’ Adri de Knegt heeft duidelijk veel plezier in haar vrijwilligerswerk in het 2ehandswinkeltje ‘Het Erfgoed’ in Lindenhof. Alles wordt nog even recht gezet en nagelopen voordat de fotograaf arriveert. ‘Zo, we zijn er klaar voor’ lacht Adri.

Adri is nu vier jaar vrijwilliger in ‘Het Erfgoed’ en heeft het duidelijk naar haar zin. ‘Ik vind het heerlijk om lekker bezig te blijven, via via werd ik gevraagd of ik vrijwilliger wilde worden in Lindenhof en het bevalt mij erg goed. Ik heb er plezier in om nieuwe spulletjes uit te pakken, te prijzen en uit te stallen en vind het interessant om me te verdiepen in antiek. Daarnaast vind ik het sociale aspect erg leuk. Sommigen komen elke week een bezoekje brengen. Dan krijg je toch een bepaalde band, soms vinden er best wel persoonlijke gesprekken plaats. Het is fijn als je op die manier iets voor iemand kan betekenen. Even het luisterende oor, of een gezellige babbel over koetjes en kalfjes. De mensen kunnen hier ook een kopje koffie of thee krijgen. Soms worden er leuke herinneringen opgehaald aan een voorwerp dat ze zien liggen. En we lachen ook veel. Laatst vroeg een dochter aan haar moeder: ‘‘Mam, heeft u vroeger aan pottenbakken gedaan?” “Welnee!’’ riep de moeder alsof haar iets heel raars werd gevraagd. ‘‘Dat is nou helemaal niks voor mij!’’

‘We lachten ook veel’

 

Bezoek antiquair
Onlangs hebben Adri en haar drie collega-winkelvrijwilligers samen met vrijwilligerscoördinator Margot Verbrugge een bezoek gebracht aan een antiquair in Schipluiden. ‘Elke week staan ze hier, soms zonder dat er ook maar iemand binnenstapt. Dat waardeer ik enorm, het zijn echt toppers. Daarom heb ik een uitstapje gepland naar een antiquair. Het is zo leuk om te zien dat ze ondertussen al kenners genoemd kunnen worden.’ Adri vult Margot aan: ‘Ik werd daar echt ontzettend enthousiast! Zo veel interessante spulletjes. En onwijs fijn om eens met een expert te praten over antiek en hoe we bijvoorbeeld een prijs kunnen bepalen. We hebben nu ook afgesproken dat we een foto naar hem kunnen sturen zodat hij met ons mee kan kijken als we er even niet uit komen. Het was ook nog eens erg gezellig om de andere vrijwilligers te zien. We zijn allemaal een andere dag aanwezig dus we hebben geen dagelijks contact.’

‘Ik werd daar echt ontzettend enthousiast van!’

 

‘Het Erfgoed’
Maar hoe komen ze aan die mooie en interessante spulletjes? Adri: ‘Die krijgen we, zowel van mensen uit de wijk die hier soms wat langsbrengen, als van familie die na het overlijden van hun dierbare de spulletjes aan ons schenkt. Uiteindelijk komt alles weer ten goede aan de bewoners van Lindenhof.’ Met de opbrengsten kunnen leuke dingen worden georganiseerd. ‘Vorig jaar hebben we een mooi kerstpakket uitgedeeld aan alle bewoners. De vrijwilligers van het winkeltje doen dat zelf. Zo hebben ze gelijk weer een praatje en kunnen ze mensen uitnodigen eens langs te komen.’ vertelt Margot.

Kom eens een kijkje nemen
2ehandswinkeltje ‘Het Erfgoed’ is er voor iedereen. Ook wijkbewoners zijn van harte welkom om eens binnen te lopen. Margot: ‘We proberen zoveel mogelijk te laten blijken dat iedereen welkom is in Lindenhof. Kom binnenlopen, neem een kopje koffie, snuffel eens rond in ‘Het Erfgoed’ en maak vooral een praatje met elkaar.

2ehandwinkel ‘Het Erfgoed’ is gevestigd in Woonzorgcentrum Lindenhof op de begane grond naast het restaurant. U bent van harte welkom voor onder andere: Curiosa, kleine meubelen, sieraden, zelfgemaakte kaarten, kleding en nog veel meer. Wilt u spulletjes schenken? U kunt het op werkdagen afgeven bij de receptie.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 uur.
Adres: Cort van der Lindenstraat 245, 2613 LC Delft

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.