“Uiteindelijk verleen je de zorg met zijn allen”

Blog van Carola Claassens en Whitney Hoogenraad, specialistisch team

Carola en Whitney werken beiden als ambulant verpleegkundige bij het specialistisch team van Pieter van Foreest. Dag en nacht zijn ze oproepbaar en gaan zij op pad om bij cliënten thuis te ondersteunen op het gebied van complexe verpleegkundige behandelingen. In hun blog vertellen zij wat zij meemaken onderweg en bij cliënten thuis.

Aan het einde van mijn avonddienst word ik gebeld door een collega van de thuiszorg. Een meneer in de wijk heeft een VAC-pomp (een pomp die de wondbehandeling optimaliseert) die een storingsalarm geeft. De collega verzorgende ter plaatse kan de storing niet verhelpen. Mijn dienst is op dat moment rustig dus ik kan gelijk naar meneer toe.

Het is even zoeken naar de voordeur want meneer woont in een groot huis, achter een fabriek. Bij binnenkomst kijk ik mijn ogen uit. Wat een mooi en groot huis!!! Mijn collega verzorgende, die mij staat op te wachten, begint te lachen en weet precies wat ik denk… WOW! Maar daar kom ik niet voor. Samen lopen we naar meneer toe. Hij vertelt wat er aan de hand is en met een blik op de pomp weet ik wat het probleem is en deel mijn bevindingen met de verzorgende. Er zit een gaatje in de folie die over de wond ligt waardoor de pomp geen vacuüm kan maken en dus alarmeert. Terwijl mijn collega toekijkt, herstel ik het vacuüm. De collega verzorgende is leergierig en kijkt geïnteresseerd mee. Ik geef haar wat achtergrondinformatie en ze oppert een scholing voor haar hele wijkteam. Zo gaat iedereen weer een stuk prettiger op huis aan. Meneer is blij dat zijn pomp weer werkt en ik heb mijn collega kunnen inspireren om deze handelingen te leren zodat iedereen in het team de zorg zelfstandig kan oppakken. Leuk om te ervaren dat een kleine training on the job al genoeg is om collega’s te enthousiasmeren. Uiteindelijk verleen je de zorg met zijn allen en moet je het ook met zijn allen waarmaken.

 

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.

x

Uw mening over onze website

Wil jij ons helpen om onze website nog beter te maken?


Ik doe mee

Deze pop-up sluit in 5

x

Help ons om onze website nog beter te maken in 3 stappen

Geef uw mening

1 van 3

Heeft u de informatie gevonden die u zocht?

Zo nee, welke informatie zoekt u?