“Oké, nu even knallen”

Blog van Carola Claassens en Whitney Hoogenraad, specialistisch team

Carola en Whitney werken beiden als ambulant verpleegkundige bij het specialistisch team van Pieter van Foreest. Dag en nacht zijn ze oproepbaar en gaan zij op pad om bij cliënten thuis te ondersteunen op het gebied van complexe verpleegkundige behandelingen. In hun blog vertellen zij wat zij meemaken onderweg en bij cliënten thuis.

Het was zo’n avonddienst waarbij je bij aanvang al weet, dit wordt een hectische avond. Ik ben nog maar net binnen en de telefoon is al een paar keer gegaan. Ik probeer de dossiers van de cliënten van de avond door te lezen maar zover kom ik niet. Ik moet gelijk op pad. Ik ga naar het huis van een nieuwe cliënt. Meneer zal thuiskomen vanuit het ziekenhuis omdat er niets meer voor hem gedaan kan worden en hij de wens heeft om thuis te sterven.

Als ik aankom bij de woning word ik opgevangen door de broer van meneer. Die is in afwachting van een hoog-laagbed die al geleverd had moeten zijn. De broer raakt lichtelijk in paniek en ik probeer hem gerust te stellen. Ik neem zelf even contact op met de firma die het bed moet leveren en gelukkig staan ze 10 min. later met bed voor de deur. Op datzelfde moment komt ook meneer per ambulance thuis uit het ziekenhuis. Ik pak de onderdelen van het bed op en zeg tegen de broer “Oké, nu even knallen”. Ik wil de overige familie en meneer niets laten merken van de chaos. Samen met de bezorger van het bed probeer ik zo snel en zo goed mogelijk het bed in elkaar te zetten. We hebben het gelukkig snel voor elkaar. Ons geluk is dat het gebouw waar meneer woont smalle gangen heeft waardoor het voor een brancard moeilijk manoeuvreren is. Dit geeft ons net die extra minuten die we nodig hebben. Meneer arriveert en kan in een keer van de brancard overgelegd worden op het bed. Op dat moment verschijnt ook de huisarts en alles verloopt daarna voorspoedig. In alle rust wordt het meneer comfortabel gemaakt en krijgen hij en zijn vrouw de nodige informatie en achtergronden. Van de chaos en hectiek van eerder is niets meer te merken. De rust bewaren in zo’n situatie is het allerbelangrijkste wat je voor cliënt en de familie kan doen. Voor hun is de situatie al heftig genoeg.  

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.

x

Uw mening over onze website

Wil jij ons helpen om onze website nog beter te maken?


Ik doe mee

Deze pop-up sluit in 5

x

Help ons om onze website nog beter te maken in 3 stappen

Geef uw mening

1 van 3

Heeft u de informatie gevonden die u zocht?

Zo nee, welke informatie zoekt u?