“Vind je dit werk niet zwaar?”

Blog van Carola Claassens en Whitney Hoogenraad, specialistisch team

Carola en Whitney werken beiden als ambulant verpleegkundige bij het specialistisch team van Pieter van Foreest. Dag en nacht zijn ze oproepbaar en gaan zij op pad om bij cliënten thuis te ondersteunen op het gebied van complexe verpleegkundige behandelingen. In hun blog vertellen zij wat zij meemaken onderweg en bij cliënten thuis.

Cliënten, familie, mantelzorgers of andere betrokkenen stellen mij vaak de vraag “Vind je dit werk niet zwaar?” Op zulke momenten sta ik even bewust stil bij hoe ik mijn werk ervaar.

Wanneer ik lekker in me vel zit en genoeg ontspan dan kan ik dit werk prima aan. Ik maak grapjes hier en daar en ik heb geen greintje lichamelijke pijn. Maar als ik niet voldoende ontspan dan vind ik het werk wel heel zwaar. Dan kan ik geen grapjes meer maken, zit ik teveel in mijn emotie, voel ik de druk en doet mijn hele lichaam pijn. Als ik goed op mezelf pas en dus voldoende ontspan naast mijn werk, dan is dit werk een geschenk en voel ik me bevoorrecht dit beroep te mogen uitoefenen. Daarom geef ik altijd als antwoord, zorg eerst goed voor jezelf, pas dan kun je goed voor een ander zorgen. 

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.