Ferry van der Does

“De mensen zijn zo dankbaar!”

Ferry van der Does, servicemedewerker

“Is uw sifon kapot? Ik zal het doorgeven aan Ferry”, zegt de receptioniste van De Terwebloem aan de telefoon. Dat Ferry van der Does (45) een belangrijke functie vervult in het Poeldijkse woonzorgcentrum, wordt meteen duidelijk. Dat Ferry een man is die iedere dag met een glimlach naar zijn werk gaat, óók. Enthousiast en energiek vertelt hij over zijn baan als servicemedewerker.

Ferry: “Het is gewoon onwijs leuk werk. Je kunt het zo gek niet bedenken, of ik doe het. Ik repareer, hang schilderijen op, geef uitleg over brandveiligheid, leg tegels, onderhoud de contacten met de leveranciers. Ik signaleer dus alle zaken die niet goed werken en ben daar ook het aanspreekpunt voor.”

Anderhalf jaar werkt hij nu bij Pieter van Foreest. In de jaren daarvoor was Ferry verhuizer, maar door de crisis raakte hij zijn baan kwijt. Het pakt uiteindelijk goed voor hem uit. “Toen ik deze vacature zag staan bij Pieter van Foreest, reageerde ik direct. Ik wist meteen dat dit werk bij mij zou passen. Als verhuizer had ik altijd veel contact met huismeesters en conciërges en hun werk leek me altijd ontzettend leuk. Die mensen wisten altijd alles en hadden met iedere bewoner goed contact.”

Die leuke contacten ervaart Ferry nu ook in De Terwebloem; met het verzorgend personeel én met de cliënten. “Zo wist ik ook al dat het werken met ouderen me goed zou bevallen. In mijn vorige werk hielp ik vaak oudere mensen met hun verhuizing. Een goed gesprek, iemand gerust stellen, alles stap-voor-stap doen; dat was dan altijd erg belangrijk.”

En dus wordt Ferry graag gezien in De Terwebloem. En is dat wederzijds. Ferry: “De mensen zijn zó dankbaar als ik hen heb geholpen. ‘Als ik jou toch niet had’, hoor ik vaak. Dan krijg ik een sinaasappeltje toegestopt, of een Mars. “Een lach is al genoeg”, zeg ik dan. Nee, als het aan mij ligt, blijf ik hier tot mijn pensioen!”

Pas jij bij Pieter van Foreest?

Vind je vacature

Samen, jezelf zijn, boven verwachting

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de grootste rijkdom voor mensen. Oók als je hulp en ondersteuning nodig hebt.

Daarvoor werken we samen. Want alleen samen met de cliënt, familie, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, buurtgenoten en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken en de gewone dingen boven verwachting goed doen.