Het Geheugendeuntje: OER-radio's voor de ontmoetingscentra

Geplaatst op: 17 April 2024

Leuk nieuws! De speciale OER-radio's, van de winnaar van de boven verwachting prijs, zijn binnengekomen. Met behulp van de bezoekers zijn ze uitgepakt en bestickerd. We hopen dat iedereen er veel luisterplezier aan zal beleven!   

OER-radio  
De Speciale OER-radio's zijn bedoeld om muziek te verspreiden in de huiskamers van onze ontmoetingscentra, waardoor het dagelijkse leven van onze cliënten en bezoekers wordt verrijkt. Mensen blijven tegenwoordig langer bezoekers van onze ontmoetingscentra, zelfs in latere stadia van dementie, wat het moeilijker kan maken om deel te nemen aan activiteiten. Deze radio voorziet ook hen in entertainment. De OER-radio is speciaal ontworpen voor ouderen met dementie. Door middel van de eenvoudige bediening kunnen zij de radio helemaal zelf bedienen en zelfstandig naar muziek luisteren. Samen met de positieve invloed dat muziek heeft, met name op mensen met dementie, is dit dus echt een uitkomst. 

Boven verwachting prijs 
Sinds 2016 organiseert Pieter van Foreest de ‘boven verwachting prijs’, dit biedt collega’s de mogelijkheid om ideeën die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze cliënten in te dienen. De winnaars kunnen het idee bovendien direct realiseren.