Pieter van Foreest wil een woonzorglocatie starten in Nieuw Delft

Op vrijdag 9 maart 2018 hebben Diny de Bresser, Bestuurder Pieter van Foreest en Raimond De Prez, wethouder Gemeente Delft, de reserveringsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van een woonzorglocatie van Pieter van Foreest in het zuidelijke deel van het nieuwe stadsgebied Nieuw Delft. 

Diny de Bresser: ‘Met deze ondertekening zetten we een belangrijke stap richting de toekomst. Wonen op een vertrouwde plek in het hart van Delft, ook als er zorg en ondersteuning nodig is. De spoorzone is dé plek voor een nieuwe inspirerende locatie voor senioren, waar jong en oud samen kunnen komen. Delft is immers van ons allemaal. Het is een stad, waar iedereen ertoe doet, jong en oud.’ 

Raimond de Prez: 'In de woonvisie hebben we met elkaar afgesproken om te bouwen aan een Delft waarin het kwalitatief goed wonen is. Met woningen van sociale huur tot koop, voor zowel jongeren als ouderen met een grote of kleine beurs. Met de plannen voor dit nieuwe woon-zorgcomplex in het hart van Delft zorgen we ervoor dat ook ouderen die wat meer zorg nodig hebben in Delft kunnen blijven wonen.’

'De plannen van Pieter van Foreest om een woonzorglocatie te realiseren in het noordelijke deel van Veld 6 in Nieuw Delft zijn een echte verrijking van het totale plan voor het zuidelijke deel van Nieuw Delft', aldus Ad Alderliesten, Manager gebiedsontwikkeling Nieuw Delft. 

De ondertekening van de reserveringsovereenkomst is een mooie eerste stap. In de komende maanden volgt een haalbaarheidsonderzoek. Dit betekent dat Pieter van Foreest en het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) samen onderzoeken of de realisatie van de gewenste woonzorglocatie binnen de voor Veld 6 geldende kaders kan worden gerealiseerd. Als dat onderzoek positief wordt afgesloten, volgt een ontwikkel- en realisatiefase.

Volg de ontwikkelingen via deze pagina.