Pieter van Foreest en Woonbron starten met bouw van de woonzorglocatie en sociale huurappartementen in Nieuw Delft

Maandag 12 juni a.s. start de bouw van de nieuwe woonzorglocatie van Pieter van Foreest en de bouw van 67 sociale huurappartementen van Woonbron in Delft op het terrein van Nieuw Delft tussen de Westlandseweg, Nieuwe Gracht en Engelsestraat (veld 6).

Petra de Jongh, bestuurder bij Pieter van Foreest: ‘In deze huidige tijd is het een grote uitdaging om nieuwbouw te kunnen realiseren. Er is enorm veel werk verzet met alle betrokken partijen om tot een goed en haalbaar plan te kunnen komen. We zijn dan ook enorm trots op dit gezamenlijke traject waarin we een prachtig gebouw creëren voor de kwetsbare ouderen in Delft op een toplocatie. Een locatie die een ankerpunt is voor Nieuw Delft, het nieuwe gebied centraal in Delft.’

Linda Schalkwijk, directeur bij Woonbron: ‘Als woningcorporatie willen we ervoor zorgen dat er voldoende goede woningen zijn voor huurders die op sociale huur zijn aangewezen. De vraag naar een sociale huurwoning is enorm groot. In Delft is er helaas een beperkte ruimte voor nieuwbouw. Samen met de gemeente en zorgorganisatie Pieter van Foreest hebben we nu een prachtkans in Nieuw Delft benut. Ik ben verheugd dat wij op deze bijzondere plek in Delft onze woningvoorraad kunnen uitbreiden met 3- en 2-kamerappartementen. Een woningtype wat zeer in trek is bij zowel starters als doorstromers. Een mooi vooruitzicht voor woningzoekenden.’
 

Woonzorglocatie en twee aangrenzende woonblokken
Het gebouw is deels 5 en deels 6 verdiepingen hoog en heeft een U-vorm. Het ‘Kopblok’ met  de 118 zorgstudio’s van Pieter van Foreest komt aan de Ireneboulevard. De appartementen van Woonbron zijn verdeeld in twee aangrenzende woonblokken; het zogenaamde Parkblok met 39 huurappartementen en het Grachtblok met 28 huurappartementen. De drie- en tweekamer appartementen zijn ideaal voor starters, kleine gezinnen en senioren. De drie bouwdelen staan deels op een verdiepte parkeergarage met daarop een daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Prachtige groene buitenruimte
Het U-vormige gebouw krijgt een groene buitenruimte, met een eigen centrale binnentuin én het openbare Van Leeuwenhoekpark voor de deur. Zowel de bewoners en bezoekers van het verpleeghuis als de bewoners van de huurwoningen kunnen de besloten binnentuin gebruiken, dit wordt een centrale plek waar bewoners van onze woonzorglocatie met collega's, vrijwilligers en bezoekers en bewoners van de aangrenzende appartementen kunnen genieten en elkaar kunnen ontmoeten.

Start bouwwerkzaamheden
Boele & van Eesteren kreeg de opdracht van Pieter van Foreest en Woonbron om de bouw van dit prachtige gebouw naar het ontwerp van Atelier PUUUR te realiseren. Aanstaande maandag start de aannemer met de inrichting van het werkterrein, waarna de bouw van start zal gaan. Verwacht wordt dat de oplevering van het gebouw in de eerste helft (eerste kwartaal) van 2026 zal plaatsvinden. 

Meer informatie
Meer informatie over de bouw en de vorderingen hieromtrent is te vinden op de website www.boele.nl/nl/projectwebsites/spoorzone.
Meer informatie over de sociale huurappartementen binnenkort via de website www.woonbron.nl/spoorzone-nieuwdelft.

De afbeelding is een sfeerimpressie van het nieuwbouwproject. 

Eerdere berichtgeving

Onderstaand vind u eerdere berichtgeving over het nieuwbouwproject in Nieuw Delft:

Woonzorglocatie en sociale huurwoningen in Nieuw Delft

Ontwikkelingsovereenkomst ondertekend voor nieuwbouw woonzorglocatie en sociale huurwoningen in Nieuw Delft

Pieter van Foreest aanwezig bij programma Nieuw Delft presenteert op 21 september

Volg de ontwikkelingen via deze pagina.