Personenalarmering

Zo lang mogelijk met een veilig gevoel thuis blijven wonen. Dat is de wens van veel ouderen. Maar hoe en wie waarschuwt u als er iets aan de hand is? En wat als diegene met vakantie is? Met personenalarmering van cAlarm  kunt u met één druk op de knop alarm slaan. Zo kunnen we bij een noodsituatie onmiddellijk passende hulp bieden en staat er dag en nacht iemand voor u klaar.

Samenwerking met FocusCura
Pieter van Foreest werkt samen met FocusCura om u van de beste zorg te voorzien. Wij volgen de professionele alarmering op en FocusCura voorziet u van de modernste alarmapparatuur. Door deze samenwerking kunt u uw leven leiden zoals u dat zelf wilt, met een gerust gevoel.

Professionele alarmering
Pieter van Foreest is gespecialiseerd in het verlenen van acute hulp. Wanneer u in een noodsituatie op uw pols- of halszender drukt bent u verzekerd van professionele en adequate zorg.  

Professionele alarmering kunnen wij alleen leveren wanneer u thuiszorg van Pieter van Foreest ontvangt of géén thuiszorg ontvangt. Wanneer u thuiszorg van een andere zorgorganisatie dan Pieter van Foreest ontvangt is professionele alarmering helaas niet mogelijk.  

Wat kost cAlarm home personenalarmering?*
Bij aanmelding voor cAlarm kunt u de keuze maken uit cAlarm Start of cAlarm Comfort. cAlarm Start is de bedrade variant die werkt met een internet- en telefoonverbinding, in plaats van een draadloze verbinding met een simkaart zoals bij cAlarm Comfort. U heeft de mogelijkheid om bij cAlarm Start een extra pols- of halszender aanschaffen.

cAlarm Start met professionele opvolging is beschikbaar voor €34,50 per maand en cAlarm Comfort voor €38,50 per maand.

 • Modern alarmapparaat met hals- of polszender
 • Aansluiting op professionele alarmcentrale
 • Professionele alarmopvolging door Pieter van Foreest
 • Onderhoud en storingsdienst
 • Klantenservice

* Kijk voor tarieven en meer informatie op het digitale aanmeldformulier via deze link of download het formulier hier

Bent u geïnteresseerd in cAlarm Start? 
Indien u kiest om gebruik te maken van cAlarm Start dan kunt u het formulier invullen via deze link. U wordt dan binnen vijf werkdagen teruggebeld om uw aanmelding af te ronden. 

Sociale alarmering
U kunt ook kiezen om de alarmopvolging te laten doen door uw eigen netwerk, bijvoorbeeld door familie of buren. Bij een noodgeval schakelt de alarmcentrale één van uw contacten in. U dient drie contactpersonen in te vullen. Sociale alarmering kost €20,95 bij cAlarm Start en €24,95 bij cAlarm Comfort per maand.
 
Zelfinstallatie alarmering
FocusCura biedt eveneens de mogelijkheid voor de cAlarm Home zelfinstallatie bij sociale alarmering. U krijgt na uw bestelling direct een compleet voorbereid alarmeringsapparaat thuis gestuurd wat u gemakkelijk kunt installeren. Aan de hand van een handige instructievideo kunt u de installatie stap voor stap volgen. De cAlarm Home zelfinstallatie is eenvoudig aan te sluiten. 
 
Vergoeding van uw zorgverzekeraar
Wanneer u om medische redenen gebruikt wilt maken van personenalarmering, dan vergoedt uw zorgverzekeraar mogelijk een deel van de kosten. Uw zorgverzekeraar zal om een verklaring van uw huisarts vragen, waarin staat dat u personenalarmering nodig heeft. FocusCura heeft met vele verzekeraars vergoedingsafspraken gemaakt. Wilt u weten of uw zorgverzekeraar afspraken heeft met FocusCura kunt u dit informeren bij uw zorgverzekeraar of FocusCura
 
Alarmapparatuur 
Veiligheid is een van de belangrijkste voorwaarden om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Met cAlarm kunt u met één druk op de knop alarm slaan. Zo kan er bij een noodsituatie onmiddellijk passende hulp komen. cAlarm personenalarmering is een alarmknop voor ouderen die bestaat uit minimaal twee onderdelen:

1. Een basisstation, dat op een centrale plek in uw huis komt te staan.

2. Een draadloze zender met een alarmknop, die u bijvoorbeeld om uw hals of pols kunt dragen.

Zolang u in of om het huis bent, staat de zender in contact met het basisstation. Zodra u op de alarmknop drukt, gaat er direct een melding naar een alarmcentrale. De alarmcentrale schakelt vervolgens de door u gekozen mensen in. Dit kunnen mensen uit uw persoonlijke omgeving zijn (sociale opvolging) of professionele zorgverleners. Hoe dan ook, er komt altijd iemand langs.

cAlarm werkt automatisch en staat in verbinding met een zorgcentrale. Zo kunt u altijd verbinding maken. Doordat de alarmapparatuur gebruik maakt van de nieuwste technieken, zien we ook of de apparatuur goed werkt en kunnen we het apparaat eenvoudig op afstand instellen en eventuele storingen verhelpen. Zo kunt u erop vertrouwen dat u veilig thuis kunt blijven wonen.

Aanvullende producten en veiligheidopties
De volgende producten en veiligheidsopties zijn alleen bij cAlarm Comfort verkrijgbaar:
 • Halsalarm als sierraad
  Het is mogelijk om het halsalarm als sierraad te verkrijgen. De meerprijs voor het sierraad is €2 per maand. U leest meer over het halsalarm als sierraad op de website van FocusCura.
 • Goedemorgen sms-service:
  Dagelijks gaat er automatisch een sms-bericht naar uw mantelzorgers. Dit gebeurt nadat een sensor beweging heeft waargenomen. Zo weet uw mantelzorger dat uw dag is begonnen.
 • Rookmelder
  Deze slimme rookmelder geeft bij rook een geluidssignaal en ook een signaal naar een hulpverlener van de zorgcentrale.
 • Trekkoord met extra alarmknop
  Wanneer u aan dit koord trekt, gaat er direct een signaal naar een hulpverlener van de zorgcentrale. Ideaal voor in uw slaapkamer, badkamer of het toilet.
 • Extra hals- of polszender
  Wanneer uw partner ook personenalarmering wil of nodig heeft, dan is dat heel eenvoudig. Zij hebben hier alleen een extra hals- of polszender voor nodig.

Heeft u interesse in cAlarm home personenalarmering?
Kijk voor meer informatie op de website van FocusCura of bel FocusCura op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur op het telefoonnummer 030 – 692 70 50. 

Direct digitaal aanmelden doet u gemakkelijk via deze link

Toegang tot uw woning
Wanneer u in nood bent is het van belang dat onze zorgmedewerkers snel bij u zijn. Hiervoor dient u een sleutelkluisje met cijfercode bij uw deur te bevestigen. Uw sleutel ligt in het kluisje en alleen met de code heeft men toegang tot de sleutel. De code wordt opgeslagen in uw persoonlijke elektronische dossier en is alleen toegankelijk voor de daarvoor bevoegde medewerkers. U kunt een goedgekeurd en veilig sleutelkluisje huren bij onze partner FocusCura gelijk bij uw aanmelding personenalarmering. Via deze link kunt u de folder van FocusCura bekijken. U kunt ook zelf een sleutelkluisje aanschaffen.

Brochures
Algemene voorwaarden professionele alarmopvolging vanaf 1 januari 2021
cAlarm_zelfinstallatie_aanmeldformulier 
cKey_folde
cAlarmComfort_folder