Medido medicijnhulp

Iedereen wil zo lang mogelijk onafhankelijk zijn. Dat is de wens van vele ouderen, ondanks dat ze soms hulp en ondersteuning nodig hebben van de thuiszorg.  Wanneer u meerdere medicijnen op verschillende momenten van de dag dient in te nemen, is het belangrijk dat u op het juiste moment de juiste medicijnen inneemt.  Dan is het fijn als er een medicijnhulp is die hierbij ondersteuning biedt. Medido kan u helpen met het zelfstandig innemen van uw medicijnen. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van het moment waarop de thuiszorg langskomt. Het contact met de thuiszorg blijft voor de overige zorgtaken. Daarnaast kunt u meerdere medicijnzakjes van tevoren opvragen wanneer u op het medicatiemoment niet thuis mocht zijn. U kunt de Medido ook meenemen wanneer u enkele dagen weggaat, waardoor u meer vrijheid en zelfstandigheid krijgt. 

Samenwerking met Medido
Pieter van Foreest werkt samen met Medido om u van de beste zorg te voorzien. 

Wat is Medido?
Medido is uw medicijnhulp voor thuis. Het is een medicijndispenser waar de medewerker van de thuiszorg, in samenwerking met uw apotheker, uw medicijnrol in plaatst. Als het tijd is om uw medicijnen in te nemen, gaat er een geluids- en/of lichtsignaal af. Met één druk op de knop krijgt u de juiste medicijnen en kunt u ze innemen. De werking wordt op afstand gemonitord. Bij geen medicatie-uitname wordt er een melding gemaakt en contact opgenomen met u. Zo eenvoudig is het.

Voordelen van Medido

  • Medicatieveiligheid: Met ingebouwde controles wordt gecheckt of de juiste persoon op het juiste moment de juiste medicatie uitneemt.
  • Opvolging bij geen medicatie-uitname: Als u uw medicatie niet uitneemt, stuurt de medicatiedispenser een melding naar Eurocross die contact met u opneemt. Als zij geen contact met u kunnen opnemen, wordt de thuiszorg gebeld die vervolgens naar u toe komt.
  • Makkelijk in gebruik: Met één druk op de knop heeft u de juiste medicatie.
  • Eenvoudig te openen: Het medicatiezakje is deels opengesneden waardoor u deze makkelijk kan openen.
  • Medicijnen voor buitenshuis: U kunt uw medicijnen meenemen voor onderweg.

Indicatie
Om in aanmerking te komen voor de Medido heeft u een thuiszorgindicatie nodig. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan de Medido.

Heeft u interesse in Medido?
Wilt u meer over de Medido weten en ontvangt u van Pieter van Foreest? Onze collega's geven u graag meer informatie hierover. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 015 515 5000 of vraag uw wijkverpleegkundige naar de mogelijkheden.

Brochures
Flyer Medido