Informatiecentrum dementie

Voor iedereen die vragen heeft over dementie en/of geheugenproblemen is het mogelijk om contact op te nemen met het informatiecentrum dementie. Elke werkdag staan professionele medewerkers klaar om vragen te beantwoorden en passend advies te geven.

Passend advies en een luisterend oor
Dementie is een aangrijpende ziekte. Wanneer mensen de diagnose dementie krijgen of het idee hebben dat er sprake is van geheugenproblemen zijn er vaak veel vragen. Specialisten van het Reinier de Graaf ziekenhuis en huisartsen geven aan dat ze een grote groep patiënten spreken die vragen hebben, maar dit pas kunnen voorleggen als ze een casemanager hebben. Dit is niet nodig. U kunt digitaal informatie opzoeken, maar dat is vaak niet voldoende. Door te bellen met het informatiecentrum kunnen veel vragen direct beantwoord worden. Dan weet u of uw naaste sneller hoe u verder kunt en houdt u zelf de regie om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen.

Voor wie?
U kunt bij het informatiecentrum terecht als u vragen heeft over dementie en/of geheugenproblematiek. Denk hierbij aan uitleg over dementie, hoe herken ik dementie, hoe om te gaan met dementie en welke zorg- en welzijnsinstanties iets kunnen betekenen. Ook kunt u bellen als u een luisterend oor nodig heeft. U hoeft geen zorg (van Pieter van Foreest) te ontvangen of een zorgvraag te hebben om contact op te nemen. Zo kunnen mensen met dementie, hun familie, vrienden en kennissen, maar ook vrijwilligers of verenigingen terecht bij dit informatiecentrum. Heeft u vragen over dementie en hoe nu verder? Schroom niet en neem contact op. We zijn er voor u!

Telefonisch spreekuur
Het informatiecentrum dementie is op alle werkdagen van 10:00 tot 16:00 bereikbaar. U kunt bellen naar 088 – 166 88 23 of mailen naar informatiedementie@pietervanforeest.nl. In de toekomst wordt het uitgebreid met een fysiek informatiecentrum.

Samenwerking
Het informatiecentrum is tot stand gekomen in samenwerking met diverse organisaties die zich richten op dementie, waaronder het Reinier de Graaf ziekenhuis, huisartsen, casemanagers, de ZEL, Alzheimer DWO en andere zorg- en welzijnsorganisaties en wordt georganiseerd vanuit de ontmoetingscentra van Pieter van Foreest.