Geestelijke verzorging 

Verhuizen naar een woonzorgcentrum of verpleeghuis is een grote overgang. In meer of mindere mate heeft u zorg nodig waardoor u niet meer in uw vertrouwde omgeving kunt wonen. Dit roept allerlei vragen en emoties op. Met de geestelijk verzorger kunt u bespreken wat u bezighoudt, wat u angstig of verdrietig maakt en wat u vreugde geeft of perspectief. Geestelijke verzorging gaat over hoe het leven, met alle hoogte- en dieptepunten, zich aan ons voordoet en hoe we ons daartoe kunnen verhouden.

Wat kan geestelijke verzorging voor u betekenen?

Door veranderingen in uw woon- en leefsituatie kunt u dilemma’s of vragen hebben die u graag met iemand bespreekt. U kunt de geestelijk verzorger benaderen als u behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek over levens- en/of geloofsvragen. U kunt hem of haar direct benaderen of via de verzorgenden van uw afdeling, uw arts of de receptie.

Specialisaties

Aandoeningen en ziektes brengen ook veel veranderingen met zich mee. Deze veranderingen zijn niet altijd leuk en kunnen voor problemen zorgen. Om op juiste wijze met deze klachten om te gaan is kennis van de aandoening of ziekte essentieel. Het team van geestelijk verzorgers heeft deze kennis en bestaat bovendien uit katholieke, protestantse, humanistische en algemeen geestelijk verzorgers. Daarnaast hebben de geestelijk verzorgers een groot netwerk met verschillende geestelijke zoals rabbijnen, imams, etc. Indien u dat wenst brengen zij u in contact met een geestelijk verzorger van uw keuze.

Waar

De geestelijk verzorgers zijn er voor cliënten en zijn of haar omgeving die tijdelijk of voor langere tijd verblijven binnen één van de locaties van Pieter van Foreest. De Geestelijk verzorgers bezoeken alle locaties van Pieter van Foreest waardoor u geholpen kunt worden in de eigen woonomgeving.