Logies & respijtzorg

Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid de zorgtaken tijdelijk op een verantwoorde manier te kunnen overdragen aan een ander. Daardoor kunnen zij de zorg beter volhouden. Pieter van Foreest biedt hiertoe mogelijkheden in Strandgoed Logies & Respijt.

Wat is respijtzorg precies? 

Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag en jarenlang voor hun naaste. Om dat vol te kunnen houden, is het belangrijk om af en toe even vrijaf te nemen van de zorg. Maar dat is alleen mogelijk als zij die zorg zonder zorgen kunnen overdragen aan anderen. Respijtzorg biedt die mogelijkheid. Het is een belangrijk middel om overbelasting te voorkomen.

Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt

Door een  unieke samenwerking tussen de initiatiefnemers  Pieter van Foreest, Careyn, bewonersvereniging HINT en de gemeentes Westland, Delft, Midden-Delfland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en het Zorgkantoor DSW is het logeerhuis ‘Strandgoed Ter Heijde’ een feit. Thuiswonende volwassenen die afhankelijk zijn van de zorg en ondersteuning van hun mantelzorgers, kunnen er even lekker tussenuit in Strandgoed Ter Heijde.

Ons team van betrokken en geschoolde vrijwilligers en zorgmedewerkers staat klaar om de taken van de mantelzorger voor een korte periode over te nemen. De zorg van thuis wordt voortgezet in onze logies & respijt, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Financiering

De kosten van een all inclusive verblijf (incl. de benodigde zorg) zijn geheel afhankelijk van de persoonlijke situatie. In veel gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een subsidie. Een groot deel van de inwoners van de gemeente Rijswijk, Delft, Midden- Delfland en Westland komen in aanmerking voor deze subsidie, evenals mensen met een WLZ indicatie vanuit het Zorgkantoor DSW. Eventueel aanwezige indicaties kunnen worden verzilverd volgens de reguliere richtlijnen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.strandgoedterheijde.nl