Diëtetiek

Iedereen wil graag lekker eten en drinken, ook hebben eten en drinken een relatie met onze gezondheid, met herstel na ziekte en met het voorkomen daarvan. Soms is het nodig ons eten aan te passen bijvoorbeeld bij maag-darmklachten of suikerziekte. De diëtist is deskundig op het gebied van voeding en passende diëten en kan u hier advies over geven. Ze kan het juiste dieet voorschrijven of u adviseren om uw eetpatroon aan te passen of voedingsmiddelen te vervangen. 

Wat kan de diëtist voor u betekenen?

De diëtist kan adviseren, begeleiden en behandelen bij klachten als:

  • ongewenst gewichtsverlies
  • verminderde eetlust
  • maag-/darmklachten
  • overgewicht
  • slikproblemen

Specialisaties

Er zijn veel aandoeningen en ziektes die leiden tot problemen in het dagelijks leven. Om deze klachten goed te kunnen behandelen is kennis van de aandoening of ziekte essentieel. De diëtisten van Pieter van Foreest hebben zich gespecialiseerd in problemen, ziektes en aandoeningen die vaak samen gaan met ouderdom. Denk hierbij aan ziektebeelden als Diabetes, Hart- en Vaatziekten, COPD. Klik voor meer informatie over Specialistische Zorg.

Waar

Behandelingen van de diëtist zijn in de meeste locaties van Pieter van Foreest mogelijk. Dit zijn o.a. de verpleeghuizen en de verzorgingshuizen, maar ook de Ontmoetingscentra. Woont u zelfstandig en wilt u gebruik maken van één van de diëtisten van Pieter van Foreest? In dat geval kunt u terecht bij Pieters Behandel Praktijk. In sommige gevallen kunnen behandelingen ook aan huis plaats vinden. Dit gebeurt in overleg met de huisarts en uw diëtist.