Fysiotherapie

U wilt graag zo goed mogelijk blijven bewegen ondanks eventuele beperkingen van een aandoening of ziekte. De fysiotherapeut helpt u hierbij. Bewegen binnen uw eigen grenzen. U kunt dan vaak weer net iets meer doen dan u zelf dacht.
De fysiotherapeut geeft u uitleg, oefent met u en geeft ook oefeningen en tips voor het dagelijks leven. Daarnaast kan hij of zij ook advies geven aan uw mantelzorger over hoe ze u het beste kunnen helpen/ondersteunen bij het veilig en verantwoord bewegen.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt cliënten met lichamelijke klachten.

Een fysiotherapeut kan het volgende voor u betekenen:

  • Begeleiden bij het revalideren na een operatie, ziekte of ongeluk.
  • Verbeteren van conditie en kracht na een operatie of (langdurige) ziekte.
  • Begeleiden bij valpreventie.
  • Revalideren of reactiveren, om bijvoorbeeld weer te leren opstaan en lopen.
  • Behouden van functies om spieren en gewrichten zo sterk en soepel mogelijk te houden.
  • Adviezen op het gebied van (loop)hulpmiddelen, prothesen, orthopedisch schoeisel en het leren omgaan met deze middelen.

De fysiotherapeut heeft een signaalfunctie. Hij/zij kan indien nodig ook andere disciplines raadplegen en eventueel inschakelen om u beter te kunnen helpen met specifieke klachten.

Specialisaties

Er zijn veel aandoeningen en ziektes die leiden tot problemen. Om deze klachten goed te kunnen behandelen is kennis van de aandoening of ziekte essentieel. De fysiotherapeuten van Pieter van Foreest hebben zich gespecialiseerd in problemen, ziektes en aandoeningen die vaak samen gaan met ouderdom. Denk hierbij aan  ziektebeelden als CVA, Dementie, Parkinson of MS maar kunnen u ook helpen bij bijvoorbeeld valpreventie. Klik voor meer informatie over Specialistische Zorg.

Waar

Fysiotherapeutische behandelingen zijn in de meeste locaties van Pieter van Foreest mogelijk. Dit zijn o.a. de verpleeghuizen en de verzorgingshuizen zoals De Bieslandhof,De KreekWeidevogelhof en Veenhage. Maar ook de Ontmoetingscentra zoals Dock van Delft, de Mozartlaan en Vermeertoren