Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een naaste die hulpbehoevend is. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie zij zorgen. Iemand kiest er niet voor om mantelzorger te worden. Het overkomt je, omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft.

Wij begrijpen dat er soms veel op u af kan komen als u mantelzorger bent. Het kan lichamelijk en emotioneel erg zwaar zijn. Wij vinden het daarom belangrijk dat niet alleen de cliënt, maar ook de mantelzorger ondersteund wordt. Op deze pagina vindt u informatie over waar u terecht kunt als mantelzorger, voor bijvoorbeeld een luisterend oor of hulp bij het aanvragen van zorg.

Zorg regelen?
Wilt u weten hoe u zorg regelt? Dan kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via 015 – 515 5000. Zij geven u persoonlijk en passend advies over wonen, zorg, behandeling en welzijn. Onze professionele medewerkers staan voor u klaar en gaan samen met u op zoek naar een passend aanbod, zorg, hulp of begeleiding.

Neemt u ook een kijkje op de pagina praktische informatie. U vindt hier informatie die handig kan zijn wanneer u zorg wil regelen voor uw naaste. U vindt de pagina hier.

Krijgt u of uw naaste al zorg van ons?
Krijgt u of uw naaste al zorg van ons en heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met uw contactverzorgende of de wijkverpleegkundige.