Hulp bij het Huishouden

Het kan voorkomen dat u tijdelijk of voor een langere periode niet meer in staat bent het huishouden te doen. Ondersteuning bij het huishouden kan dan een groot verschil maken. Daarmee maakt u het uzelf een stuk comfortabeler. Dit kan u helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Voor Hulp bij het Huishouden kunt u bij Pieter van Foreest en het team van huishoudelijk medewerkers terecht.

Pieter van Foreest verzorgt Hulp bij het Huishouden in de gemeenten:

  • Delft
  • Midden-Delfland
  • Westland
  • Pijnacker-Nootdorp

Welke huishoudelijk hulp kunt u krijgen?

Een betrokken medewerker kan u helpen bij het doen van lichte en/of zwaardere huishoudelijke klussen. Afhankelijk van uw indicatie kunt u  daarbij denken aan (binnen) ramen wassen, stoffen en stofzuigen.

Hoe ontvangt u Hulp bij het Huishouden?

Hulp bij het Huishouden wordt voor een belangrijk deel vergoed. Hiervoor heeft u een indicatie van de gemeente nodig. Voor structurele Hulp in het Huishouden vraagt u een Wmo-gesprek bij de gemeente aan. De Wmo-consulent neemt contact met u op en samen bekijkt u wat de mogelijkheden zijn. Nadat door de gemeente een ondersteuningsonderzoek is ingediend komt een medewerker van Pieter van Foreest persoonlijk kennismaken om met elkaar een zorgplan op te stellen en de werkzaamheden af te stemmen. Wij koppelen het zorgplan weer terug aan de gemeente en na hun goedkeuring kan de zorg worden opgestart. U betaalt een eigen bijdrage € 19,00 per maand, ongeacht uw inkomen.

Interesse of vragen?

Indien u gebruik wilt maken van Hulp bij het Huishouden of het aanvragen van een indicatie adviseren wij u een Wmo-gesprek bij uw gemeente aan te vragen. Heeft u vragen in het algemeen, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met onze medewerkers via 015 515 5000.