Partners

Er zijn verschillende organisaties die zich specialiseren in het ontlasten van mantelzorgers. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of heeft u ergens vragen over? U kunt contact opnemen met de onderstaande organisaties en/of instanties voor hulp.

De gemeente
Uw gemeente is verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorg. Heeft u ondersteuning nodig om de zorgtaken die u nu vervult te kunnen blijven vervullen? Dan kunt u contact opnemen met uw gemeente. Zij kunnen onder andere hulp bieden bij het regelen van vervangende zorg, hulp bij het huishouden en aanpassingen aan de woning of vervoer.

Vitis Welzijn - Westland
Vitis Welzijn kan u helpen met het beantwoorden van vragen die op u af komen als mantelzorger. Zij zetten samen met u alles op een rijtje en bieden een luisterend oor. Daarnaast geven zij ook advies en kunnen zij u doorverwijzen naar de juiste hulp.

https://www.vitiswelzijn.nl/diensten/mantelzorg            

Delft voor Elkaar
Delft voor Elkaar kan u als mantelzorger ondersteuning bieden in de vorm cursussen, themabijeenkomsten en ontmoetingsbijeenkomsten. Ook bent u bij hun van harte welkom voor een persoonlijk gesprek als u een luisterend oor nodig heeft. Zij hebben ook een nieuwsbrief waar u zich voor kunt aanmelden met informatie, adressen, tips en ideeën.

https://www.delftvoorelkaar.nl/activiteit/steunpunt-mantelzorg-en-informele-zorg/

Stichting Welzijn Midden-Delfland
Wanneer er veel op u afkomt is Stichting Welzijn Midden-Delfland er voor u om samen met u alles op een rijtje te zetten. Zij bieden u een luisterend oor, maar kunnen u ook advies geven.

https://www.swmd.nl/diensten/mantelzorg/ 

Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker – Nootdorp
Het is belangrijk om u zorgen als mantelzorger te delen. Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker – Nootdorp helpt u daarbij een geeft u tips om als mantelzorger een goede balans te vinden. U kunt bij hen terecht voor alle vragen rondom mantelzorg. Zij hebben een nieuwsbrief speciaal voor mantelzorgers waarmee u op de hoogte gehouden wordt van alle initiatieven die zij hebben om mantelzorgers te ontlasten. 

https://www.swop.nl/mantelzorg/

Hulp bij Zorgvragen Pijnacker – Nootdorp
Bij Hulp bij Zorgvragen kunt u informatie vragen en vragen stellen, maar zij kunnen u ook helpen met het regelen van zorg en meedenken over u situatie. Zij kunnen u helpen om alles wat op u afkomt te ordenen.

https://www.hulpbijzorgvragen.nl