Partners

Er zijn verschillende organisaties die zich specialiseren in het ontlasten van mantelzorgers. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of heeft u ergens vragen over? U kunt contact opnemen met de onderstaande organisaties en/of instanties voor hulp.

De gemeente
Uw gemeente is verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorg. Heeft u ondersteuning nodig om de zorgtaken die u nu vervult te kunnen blijven vervullen? Dan kunt u contact opnemen met uw gemeente. Zij kunnen onder andere hulp bieden bij het regelen van vervangende zorg, hulp bij het huishouden en aanpassingen aan de woning of vervoer.

Vitis Welzijn - Westland
Vitis Welzijn kan u helpen met het beantwoorden van vragen die op u af komen als mantelzorger. Zij zetten samen met u alles op een rijtje en bieden een luisterend oor. Daarnaast geven zij ook advies en kunnen zij u doorverwijzen naar de juiste hulp.

https://www.vitiswelzijn.nl/diensten/mantelzorg            

Delft voor Elkaar
Delft voor Elkaar kan u als mantelzorger ondersteuning bieden in de vorm cursussen, themabijeenkomsten en ontmoetingsbijeenkomsten. Ook bent u bij hun van harte welkom voor een persoonlijk gesprek als u een luisterend oor nodig heeft. Zij hebben ook een nieuwsbrief waar u zich voor kunt aanmelden met informatie, adressen, tips en ideeën.

https://www.delftvoorelkaar.nl/activiteit/steunpunt-mantelzorg-en-informele-zorg/

Stichting Welzijn Midden-Delfland
Wanneer er veel op u afkomt is Stichting Welzijn Midden-Delfland er voor u om samen met u alles op een rijtje te zetten. Zij bieden u een luisterend oor, maar kunnen u ook advies geven.

https://www.swmd.nl/diensten/mantelzorg/ 

Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker – Nootdorp
Het is belangrijk om u zorgen als mantelzorger te delen. Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker – Nootdorp helpt u daarbij een geeft u tips om als mantelzorger een goede balans te vinden. U kunt bij hen terecht voor alle vragen rondom mantelzorg. Zij hebben een nieuwsbrief speciaal voor mantelzorgers waarmee u op de hoogte gehouden wordt van alle initiatieven die zij hebben om mantelzorgers te ontlasten. 

https://www.swop.nl/mantelzorg/

Hulp bij Zorgvragen Pijnacker – Nootdorp
Bij Hulp bij Zorgvragen kunt u informatie vragen en vragen stellen, maar zij kunnen u ook helpen met het regelen van zorg en meedenken over u situatie. Zij kunnen u helpen om alles wat op u afkomt te ordenen.

https://www.hulpbijzorgvragen.nl 

MantelzorgNL
De website Mantelzorg.nl heeft allerlei informatie voor mantelzorgers. Ze geven informatie van geldzaken tot vervangende zorg. Neemt u eens een kijkje als u informatie zoekt en niet op de andere kanalen kunt vinden. Ze hebben ook een podcast die u kunt beluisteren. 

https://www.mantelzorg.nl

De Roodkapjes
De Roodkapjes helpen mantelzorgers in de regio Westland en Rotterdam om een goede balans te vinden tussen zorg voor de ander, en zorg voor zichzelf. Ze nemen u mee voor een Dag zonder zorgen. Samen met andere mantelzorgers gaat u naar buiten om ontspanningsoefeningen te doen, te genieten van een gezonde lunch en creatief aan de slag te gaan. En natuurlijk is er alle tijd om ervaringen met elkaar te delen. Als mantelzorgers onder elkaar heb je vaak al aan een half woord genoeg.

https://www.deroodkapjes.nl